Signnieuws

De komende editie van Sign & Print Expo, die voor begin juni stond gepland, wordt verplaatst naar 22, 23 en 24 maart 2022. De onzekerheden rond een fysiek evenement in juni dit jaar worden te groot geacht.

Entree van Sign & Print Expo in Evenementenhal Gorinchem in 2019. De volgende editie staat nu dus geprogrammeerd op 22, 23 en 24 maart 2022.

Organisator Easyfairs wil met deze verplaatsing van Sign & Print Expo (die stond gepland op 8, 9 en 10 juni 2021 in Evenementenhal Gorinchem) proactief te werk te gaan. Zij heeft exposanten ook vroegtijdig meegenomen in het proces rondom een mogelijke verplaatsing. Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Content Sign & Print Expo laat weten dat dit een moeilijk besluit was. “We kijken allemaal uit naar een fysiek samenkomen, maar juni 2021 lijkt vooralsnog te vroeg te komen. We wachten niet in onzekerheid af.”

De veiligheid en gezondheid van bezoekers, exposanten en het personeel heeft de hoogste prioriteit, stelt Van den Nieuwenhuizen: “Laten we voorop stellen dat we ervan overtuigd zijn dat wij een veilig event neer kunnen zetten als we groen licht krijgen vanuit de overheid en de veiligheidsregio. We willen echter zeker niet onze ogen sluiten voor de actualiteit, zoals de mutatie(s) van het coronavirus en de kalender voor vaccinaties.”

Onzekerheid gaf de doorslag

Hij vervolgt: “Het coronavirus is momenteel nog lastig onder controle te krijgen en dit leidt tot veel onzekerheid onder de deelnemers. Daar hebben wij alle begrip voor. Daarom zijn wij met hen ook samen op zoek gegaan naar een passende oplossing en die hebben we gevonden. De editie wordt verplaatst naar 22, 23 en 24 maart 2022, puur vanwege het feit dat een fysiek samenkomen in juni hoogst onzeker zal zijn tot het laatste moment.”

“Een fysiek samenkomen in juni zou tot het laatste moment zeer onzeker zijn”, aldus beursmanager Rowdy van den Nieuwenhuizen.

Easyfairs heeft met dit alternatief rekening gehouden met het vaccinatietraject en de agenda voor de sign- en printindustrie. Van Den Nieuwenhuizen: “Het is een geruststelling dat het vaccinatieproces loopt en een einde maakt aan deze periode van onzekerheid. Het is dan ook geen verrassing dat wij enorm uitkijken naar het faciliteren van live ontmoetingen. Dat is tenslotte waar we ons, ten behoeve van de industrie, voor inzetten.”

Digitaal kennisplatform

Met het wegvallen van een fysiek samenkomen, valt ook een moment van kennisdeling en inspiratie weg. “Aan ons de taak om dit digitaal op te vangen en in dit voorjaar een kennisplatform uit te rollen waarop we 365 dagen in het jaar relevante content bieden aan onze bezoekers, puur ter aanvulling op ons fysieke event. Hoe we dit exact gaan doen, houden we nog even geheim”, aldus van den Nieuwenhuizen.

De fysieke editie van Sign & Print Expo staat gepland op 22, 23 en 24 maart 2022. Deze editie vindt plaats in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie en/of updates over het kennisplatform, bekijk www.signprintexpo.nl.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.