Signnieuws

Easyfairs gaat voortvarend van start. De vernieuwde Sign & Print Expo is nog in volle gang en de beursorganisatie kondigt een  spin off aan voor maart 2020: Sign & Print Festival.

Irma de Hoon, Group Event Director bij Easyfairs, is ontzettend blij met de animo voor de vernieuwde Sign & Print Expo die deze week in Gorinchem wordt gehouden. “De standhouders zijn enthousiast. We krijgen als feedback dat we goed naar de markt hebben geluisterd. Denk aan de kwaliteit van de bezoekers, meer mensen met het juiste profiel, maar ook het toevoegen van beleving aan het event, waardoor het meer ‘fun’ wordt om hier te zijn. En kennissessies voor de verdieping. Allemaal ingrediënten waardoor bezoekers langer blijven.”

Irma de Hoon, Group Event Director bij Easyfairs: “We bieden Met Sign & Print Festival een podium voor innoverende partners in een informele festival setting.

Faciliteren

De Hoon vervolgt: “Wij zijn goed in het organiseren van events en dat willen we heel graag faciliteren voor de industrie. Natuurlijk hebben wij als commerciële organisatie ook een eigen belang, maar we doen dit voor de community. Als je iets kunt neerzetten dat een win-win is voor alle partijen, dan doe je het goed.”

Festival

Om die reden staat voor 11 en 12 maart 2020 in Evenementenhal Gorinchem een Sign & Print Festival geprogrammeerd. Het precieze format moet nog nader worden ingevuld, maar het wordt geen reguliere vakbeurs, verzekert De Hoon. “De contouren die we hebben geschetst, gaan uit van een vloerplan met zo’n 80 exposanten. Kleinere stands dan die we hier op de Expo hebben, omdat wat minder de nadruk op machines komt te liggen en meer op applicaties en substraten.”

Vier thema’s

De toepasbaarheid van visuele communicatie, creatieve ontwikkelingen en originele applicaties vormen de basis voor dit tweedaagse event, legt De Hoon uit. “De vier thema’s die we willen brengen in 2020 zijn Duurzaamheid, Substraten, Applicaties en De’sign’. De beursvloer wordt ook opgedeeld rond deze vier thema’s en in elk aandachtsgebied vinden dagelijks kennissessies of workshops plaats. We willen deze thema’s omarmen met partners: potentiële exposanten, bezoekers en gerelateerde brancheorganisaties. Samen creëren we dan een event dat van toegevoegde waarde is voor de industrie. We bieden een podium voor innoverende partners in een informele festival setting.”

Meer beleving, zoals live street art, is al te zien op Sign & Print Expo. Het nieuwe Sign & Print Festival borduurt hierop voort.

Belevingsevent

In de komende maanden zal het concept van Sign & Print Festival nader worden uitgewerkt en ingevuld. “Een update van nieuwe technologische ontwikkelingen, kennisoverdracht en inspiratie opdoen vanuit onverwachte invalshoeken. We willen creatieve geesten hier heel graag een podium bieden. Het wordt een echt belevingsevent”, besluit De Hoon. “Volg onze socials voor het laatste nieuws over dit Festival.”

Klik hier voor een sfeerimpressie van de eerste dag van Sign & Print Expo 2019.

Klik hier voor een sfeerimpressie van de tweede dag van de beurs in Gorinchem.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.