Signnieuws

Sign2Com wijzigt wederom haar beursdata. Nu Fespa Global Print Expo in oktober in Amsterdam neerstrijkt, ziet de beursorganisatie zich gedwongen Sign2Com naar voren te halen. Het Belgische event voor de signsector vindt nu plaats op 19, 20 en 21 september 2021.

Door de coronapandemie was de organisatie van Sign2Com dit voorjaar genoodzaakt de tweejaarlijkse vakbeurs een jaar uit te stellen naar 10, 11 en 12 oktober 2021. Vorige week werd bekendgemaakt dat Fespa Global Print Expo in Amsterdam eveneens wordt uitgesteld en nu zal plaatsvinden van 12 tot en met 15 oktober 2021. Dit naar aanleiding van de aanhoudende onzekerheid omtrent corona-gerelateerde reisbeperkingen en quarantaineregelingen in Nederland.

“In het belang van de sector”

Peter Vanbrackel, Exhibition Manager van Sign2Com meldt, dat buiten de wil van de organisatie om, er dus een overlap is ontstaan tussen beiden beurzen. “Als enige Belgische event in zijn soort biedt Sign2Com iedere editie opnieuw een staalkaart van de wereld van visuele communicatie en signage. Daarom schuift de organisatie nogmaals met de beursdata en dit in het belang van de volledige sector in België.”

Vanbrackel geeft aan dat de volledige opzet van de beurs blijft behouden en alle engagementen en randmanifestaties intact blijven. “Enkel de datum wijzigt naar september 2021.” Het gaat om zondag 19, maandag 20 en dinsdag 21 september 2021. Telkens van 10.00 tot 18.00 (op dinsdag tot 17.00 uur).

Corona-update

Een aantal weken geleden besliste de Nationale Veiligheidsraad in België dat beurzen vanaf 1 september opnieuw mogen plaatsvinden. Zij vallen immers niet onder massa-events waar grote groepen mensen dicht bij elkaar staan, maar wel onder ‘Ondernemingen en verenigingen die goederen of diensten aanbieden aan consumenten’, zoals shopping centra, grote handelszaken en markten.

Daarnaast zijn beurzen perfect beheersbaar via verplichte registratie, timeslots, looplijnen en dergelijk. De organisatie van Sign2Com stelt dan ook alles in het werk om de beurs in september op een perfect veilige manier te organiseren, zo wordt op de website vermeld.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.