Signnieuws

Si’bon deed onderzoek naar de uurtarieven in 2019 en deed en passant ook navraag over de reiskosten die signbedrijven in rekening brengen. Bijna alle bedrijven brengen voorrijkosten in rekening, zo blijkt.

De meeste signbedrijven rekenen voorrijkosten.

Uit de resultaten blijkt dat 96 procent van de respondenten voorrijkosten in rekening brengt; daarvan rekent 91 procent van die bedrijven met een variabel tarief en 9 procent met een vast tarief (de voorrijkosten).

Maximum 90 cent

De meerderheid van de signbedrijven (61 procent) rekent met een uurtarief voor de monteurs en een kilometerkostprijs voor de montagebus. Het overgrote deel hanteert dan het standaard uurtarief. Een klein deel hanteert een gereduceerd uurtarief. De kilometerkostprijs die gebruikt wordt, ligt gemiddeld op 50 eurocent (met een minimum van 20 en een maximum van 90 eurocent).

Alleen uren

Van de geënquêteerde signbedrijven brengt 31 procent alleen de uren van de monteurs in rekening, waarbij een kleine groep een reductie geeft op het standaard uurtarief. Slecht 8 procent factureert alleen de kilometerkostprijs van de montagebus met een tarief van gemiddeld 75 eurocent (met een minimum van 45 eurocent en een maximum van één euro).

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.