Signnieuws

Philips Lighting stopt met haar led-activiteiten in de signbranche. In juli zijn alle Affinium Signage activiteiten overgenomen door Koledo International. De operationele leiding is in handen van Jos Kortooms, bekend van Benelux Neon.

De afgelopen zes jaar heeft Philips veel energie gestopt in de ontwikkeling van haar Affinium Signage led-programma voor de signmarkt. Toch maakte het wereldconcern vorig jaar bekend deze activiteiten te willen afstoten, omdat het niet tot de corebusiness behoort. Die overname is nu een feit, door Koledo International. 

Benelux Neon
Jos Kortooms, eigenaar van Benelux Neon, legt aan Sign+ Magazine uit dat het niet zo vreemd is dat Philips bij hem op de stoep stond. "We hadden al een lijntje vanwege de CCFL-lamp en zijn ook gebruiker van de Affinium led-producten. We hebben in nauwe samenwerking de nodige kinderziekten uit het product gehaald en praktijktoepassingen ontwikkeld."

Wereldwijd alle Affinium Signage activiteiten voortzetten, is echter wel iets van een totaal andere orde. Kortooms doet het dan ook niet alleen, maar heeft met enkele partners Koledo International opgericht.

Ledcompany
In de overname door Koledo International zitten ook led-oplossingen voor interieurtoepassingen en om winkelschappen aan te lichten. Maar daar houdt de Koledo European Ledcompany, met Kortooms aan het roer, zich niet mee bezig. "Wij richten ons puur op de signmarkt met de Affinium led-string en de Posterbox Module 300-serie. Waarschijnlijk komt er aan het eind van het jaar nog een 400-serie bij."

Behalve Europa, gaat Koledo International ook een vestiging oprichten in China onder de naam Koledo Asia. Koledo European Ledcompany is gevestigd aan de Luchthavenweg 13a op Eindhoven Airport.

De leiding van Benelux Neon en Euro-Neonglass is overgedragen aan Peter Smulders (nu al bedrijfsleider) en Merle Kamp.

Meer lezen
Een uitgebreid artikel over deze opvallende overname is te lezen in het komende nummer van Sign+ Magazine. Het hele blad is nu al online te lezen (voor abonnees).

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.