Signnieuws

Het signonderwijs in Nederland is bezig aan z’n vijftiende jaargang. Tijdens een regiomeeting van SI’BON bij beroepsopleider Curio in Bergen op Zoom blijkt dat school en praktijk nog niet helemaal op elkaar aansluiten, maar dat iedereen bereid is stappen te zetten om het niveau op te krikken.

Het is gedurfd wat deze docenten doen. Ze stellen zich kwetsbaar op, vragen de ondernemers naar hun ervaringen met stagiairs en wat de school anders en beter kan doen. Voor de duidelijkheid: niet alle aanwezige ondernemers maken gebruik van stagiairs van Curio. Hun opmerkingen betreffen dus ook leerlingen van andere opleidingen.

Ook positieve ervaring

“Foliekennis ontbreekt, stickerplakken kunnen ze niet en ze weten niet hoe ze een rakel moeten vasthouden”, verwoordt Robert Philipe de Klijne van Communication Partners uit Berkel en Rodenrijs ook de gedachte van de andere aanwezige signmakers. De Klijne, die geen stagiair van Curio heeft, voegt er wel meteen aan toe dat hij zeker ook positieve ervaringen heeft.

Lees hier het volledige artikel ‘Eén leermethode voor alle signopleidingen’, dat ook verscheen in Sign+ Magazine 5-2022.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.