Signnieuws

Samen met Stichting Dank Helden van de Zorg werkte SignPloeg negen maanden aan een bijzonder project. Het resultaat hangt nu in ruim 3.000 zorginstellingen in Nederland.

Het bronzen 3D-beeld weergegeven op de geprinte platen zoals ze in zorginstellingen hangen.

Een driedimensionaal beeld omzetten in een tweedimensionaal kunstwerk met impact. Dat is wat SignPloeg afgelopen jaar realiseerde voor Stichting Dank Helden van de Zorg. Als eerbetoon en dank aan alle zorgmedewerkers voor hun inzet tijdens de coronapandemie en om slachtoffers te herdenken, had deze stichting een bronzen beeld laten maken, ontworpen door kunstenaar Kees Verkade. Het beeld, met de titel ‘Salutifera Unitas’, is op 8 september onthuld in Oisterwijk.

Het bronzen beeld is geplaatst in Oisterwijk.

Omdat het fysieke beeld onmogelijk is neer te zetten bij alle zorginstellingen, kreeg het beeld een hoofdrol op een door SignPloeg ontworpen fotobord, dat uiteindelijk een plekje kreeg in 3300 zorginstellingen in Nederland.

Ontwerp

Anoeck de Vries was bij SignPloeg verantwoordelijk voor het design. “Het was belangrijk dat het een ontwerp werd dat respectvol en integer is en echt het verhaal vertelt van het 3D-beeld.” Kleur, typografie en vormen werden goed op elkaar afgestemd, zodat de vertaling van het 3D-beeld naar een 2D-uiting interessant bleef. “Het moest niet te uitbundig, maar ook niet te sober zijn. We moesten op zoek naar de juiste balans.”

Zoeken naar de juiste balans in kleur, typografie en vorm.

De kunstwerken zijn geprint op dibond materiaal en afgewerkt met een speciale krasvaste lak die ook verkleuring tegen gaat. Elke fotoplaat is voorzien van een uniek nummer met bijbehorend certificaat.

Challenge accepted

“Het was een uitdaging, maar challenge accepted is niet voor niets ons motto”, aldus SignPloeg op de eigen website. “Het eindresultaat laat namelijk zien dat het verhaal ook in 2D te vertellen is. En dat gebeurt nu, in alle 3300 zorginstellingen in Nederland.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.