Signnieuws

Studenten van SintLucas hebben de GLOW Talent Publieksprijs 2022 gewonnen met het gekleurde licht op de Vestedatoren onder de naam Rainbow. Met als boodschap: Ben jezelf.

Rainbow – SintLucas. Foto: Bart van Overbeeke

De studenten van de richting Podium- en evenemententechniek zetten tijdens Glow Eindhoven de Vestedatoren in gekleurd licht, onder de naam Rainbow. Regenboogvlaggen laten onze diversiteit zien in gender, ras, leeftijd en alle andere manieren waarop we van elkaar verschillen. Tegelijkertijd heeft de regenboog iets magisch. Het is de mooiste lichtshow van de natuur, een spiritueel fenomeen dat symbool staat voor diversiteit en mensenrechten. En zoals de talenten zelf zeggen: ‘Omdat je op het SintLucas jezelf mag zijn!’

Toelichting

Studenten vertellen over hun idee: “De show start aan beide zijdes van de Vestedatoren met een regenboog. De shows zijn anders, maar het thema van de regenboog blijft hetzelfde. Dat is wat verbindt. Hoewel de twee zijdes een andere weg inslaan, maken we hiermee duidelijk dat iedereen gelijk is, ondanks de verschillen.”

Technische uitdagingen

Studenten kozen voor de weergave in ledkleuren roze, rood, paars, blauw, oranje, groen. De uitdaging tijdens de ontwikkeling van deze installatie was om zoveel mogelijk appartementen mee te laten doen. Speciale schermen zorgen ervoor dat zij geen last hebben van de contrasterende kleuren en felle lichten. Ook technisch was dit een interessant project. Gastdocent Jasper van der Wey: “In de toren is geen verbinding mogelijk tussen de appartementen. We stralen daarom van buitenaf aan met draadloos DMX signaal via een richtzender. Gezien de grote afstand die je overbrugt, gebruiken we ook een signaalversterker. In elk appartement staat een lamp waar een wireless DMX ontvanger in zit.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.