Signnieuws

Op woensdag 29 september vond bij het DaCapo College in Sittard de slotconferentie van project SignFactory plaats. De bijeenkomst markeerde het (voorlopig) eindpunt van het driejarig project. De projectpartners keken samen terug op de successen van de samenwerking.

Naast twee boeken voor de signbranche en de invoering van loopbaanleren, is de doorlopende leerlijn VMBO-MBO een van de successen van het project, stelde Jan van Nierop, voorzitter van de stuurgroep, in zijn welkomstwoord.

Sign en topsport
Christian Reniers, directeur van ExpertPro, legde het verband uit tussen topsport en sign. ExpertPro heeft een aantal projecten gerealiseerd op het gebied van sfeerbeleving en sport voor onder meer PSV. Hij liet zien dat door het toepassen van moderne technieken en het weglaten van ‘overbodigheden' (less is more) de boodschap en sfeer aanzienlijk verbeterden.

Onderzoek
Frans Meijers was verantwoordelijk voor onderzoek binnen het project SignFactory. Meijers is lector aan de Haagse Hogeschool en heeft vele publicaties op het gebied van loopbaanleren op zijn naam staan. Met name de gesprekken in de bedrijven tussen leermeester-docent en leerling werden door hem besproken. Ook de nieuwste inzichten op het gebied van het puberbrein laten zien wat de leerlingen wel en niet kunnen.

Innovatief
Ron van Rijssel van Si'bon toonde aan de hand van de genomineerde projecten voor de Sign+ Award aan hoe innovatief de signbranche is. De diversiteit van het vak en de ontwikkelingen hierin stonden centraal in zijn presentatie.

Als afsluiting van de slotconferentie werd het eerste exemplaar van het opdrachtenboek Signfactory aangeboden aan Jack Kickken, directeur van Kickken-Smits en vanaf het begin betrokken bij het project. Het project zal in een vervolg krijgen in SignFactory 2.0, in de nieuwbouw van het DaCapo College.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.