Signnieuws

De firma Compañero heeft een folie in huis die interessant kan zijn voor de signbranche. Deze folie, van Graphic Concrete in Finland, bestaat volledig uit betonvertrager. Daarmee kun je logo's of woorden uitsnijden en een afbeelding maken in beton.

Maarten de Graaf, directeur van Compañero: "Op een grote computergestuurde snijtafel wordt de folie uitgesneden. Vervolgens kan het bij een betonbedrijf worden verwerkt in een mal om de afbeelding op beton te maken. Deze folie is voorzien van dubbelzijdige tape, waarmee het voor de betonindustrie heel aantrekkelijk is om toe te passen. Vacuüm zuigen in de betonmal is niet nodig."

Zeefdruk
De Nederlandse firma Compañero beschikt daarnaast over een techniek, eveneens van de firma Graphic Concrete, waarbij een afbeelding met betonvertrager middels zeefdruk op folie wordt geplaatst. Door deze folie vervolgens in een betonmal vacuüm te zuigen en hierop beton te storten, ontstaat een fijn reliëf in het beton dat de afbeelding weergeeft.

De betonnen muren van een kinderdagverblijf in Ermelo zijn onlangs met deze techniek voorzien van afbeeldingen van bomen, bestaande uit vijf elementen van 9 meter hoog en 2,5 meter breed.

Lees meer over deze toepassing in het laatste nummer van Sign+ Magazine.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.