Signnieuws

Een bekende plaag in de hedendaagse digitale wereld is spam. Een recente studie in de Verenigde Staten wijst uit dat ondernemingen per jaar bijna 700 euro per medewerker verliezen, voornamelijk door tijdverlies bij het identificeren en verwijderen van de spam-mail.
"Een mogelijke oplossing om spam terug te schroeven, is e-mailverkeer betalend maken door bijvoorbeeld 0,01 euro te rekenen per mail. Maar we moeten steeds voor ogen houden dat er een hele ondergrondse wereld verbonden is aan spam en dat het zeer moeilijk zal worden om spam volledig uit te roeien," zegt Philippe Cox, Director van Cox + Partners. Deze security specialist adviseert een geïntegreerde aanpak van de informatiebeveiliging. Door verschillende deelaspecten met elkaar in verband te brengen en te combineren wordt een optimale beveiliging bereikt. Het is van cruciaal belang dat met alle elementen rekening wordt gehouden: van fysieke beveiliging en beleidsregels, over e-mail en spam, tot hoe de software daadwerkelijk gebruikt wordt. Security gaat veel verder dan het kopen en installeren van firewalls en antivirus programma's, aldus Cox. Het is voor de ondernemingen van groot belang dat de informatie enkel bij de juiste personen terechtkomt en dat onbevoegde personen (onderaannemers, concurrenten, hackers, …) geen toegang hebben tot vertrouwelijke informatie.
"Op dit ogenblik zijn de multi-layered e-mail security oplossingen die de gevaarlijke e-mails identificeren en blokkeren buiten het bedrijfsnetwerk, het beste antwoord tegen spam. Op deze manier wordt bandbreedte hersteld, de druk op de interne infrastructuur verminderd en de tevredenheid van de eindgebruiker verhoogd," aldus Cox. Maar volgens hem ontwikkelt zich momenteel alweer een nieuwe dreiging. "SPIT (Spam over Internet Telephony) is de nieuwe trend en zal bedrijven aanvallen die gebruik maken van VoIP (Voice over Internet Protocol). Elke keer dat een medewerker de telefoon opneemt, zal hij een spambericht krijgen van 20 tot 30 seconden, waardoor hij zeer veel kostbare tijd zal verliezen", besluit Cox.

Relevante link: www.securitysolutions.biz

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.