Signnieuws

Spandex Benelux is aangesteld als exclusieve distributeur voor de swissQprint UV vlakbedprinters in de Benelux.

“We zijn erg trots op deze overeenkomst met swissQprint. De mogelijkheid deze  high-end Zwitserse precisie en betrouwbaarheid te kunnen aanbieden, zal de marktpositie van zowel Spandex als swissQprint in de Benelux aanzienlijk versterken”, aldus Yves Quintens, hardware sales manager Spandex Benelux.

swissQprint heeft ook in de Benelux een groeiende reputatie als producent van UV-printers. De logistiek en support vanuit Zwitserland wordt ervaren als een pré ten aanzien van snelheid en betrouwbaarheid, stelt Spandex.

Impala2_swissQprintDrie typen

De Oryx 2 en Impala 2 UV-vlakbedprinters zijn in staat te printen op plaatmaterialen van 4 x 2,5 m met een printsnelheid van respectievelijk maximaal 70 en 180 vierkante meter per uur. Beide machines kunnen tevens worden uitgerust met een geavanceerd roll-to-roll systeem voor het printen van flexibele printmedia tot 2,5 meter breed.

De Nyala 2 is met een printsnelheid van 206 vierkante meter per uur, een tafeloppervlak van 3.20 x 2.03 m, en een roll-to-roll optie van 3.20 m een veel gevraagde printer. Lage kosten voor inktverbruik maken deze printers tot een uiterst competitieve keuze binnen de hedendaagse markt voor grootformaat roll-feed printers, aldus Spandex.

Negen kleuren

De meest opvallende innovatieve functie van de swissQprint reeks betreft de mogelijkheid voor het printen tot 9 kleuren.  Hierbij kan worden gekozen voor verschillende opties als CMYK met een wit of vernis, alsook voor CMYK, Lc, Lm met wit en/of vernis. Maar ook de productie van specifieke spotkleuren behoort tot de mogelijkheden.

Droptix

swissQprint heeft tevens een nieuwe workflow ontwikkeld voor Droptix, een lenticular-achtige 3D printtechniek dat veel opzien baarde op de Fespa 2014. Deze applicatie maakt het eenvoudig om een 3D-effect te implementeren in het productieproces.

swissQprint zal op de komende Fespa in Keulen haar tweede generatie UV printers presenteren.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.