Signnieuws

SPGPrints heeft met succes in de Nederlandse rechtbank te Den Haag beargumenteerd dat het MS/Dover octrooi EP2643159 voor single pass digitaal textiel printen niet inventief is.

De rechtbank heeft daarom het octrooi voor Nederland ongeldig verklaard. MS/Dover heeft besloten niet in beroep te gaan tegen deze beslissing.

Dick Joustra, CEO van SPGPrints, zegt hierover: “Als uitvinders van de rotatiezeefdruk en degene die de eerste stap zette in digitaal textiel printen,  herkende SPGPrints direct dat het MS/Dover octrooi niet inventief was. We zijn blij dat dit nu is bevestigd door een ervaren octrooi gerechtshof. ”

SPGPrints

SPGPrints (voorheen Stork Prints) is een wereldwijd opererende onderneming met het hoofdkantoor in Boxmeer. Al vele jaren is de onderneming actief op onder meer het gebied van textiel en grafisch drukken.

SPG vorderde – verkort weergegeven – bij vonnis, uitvoerbaar bij voorraad, nietigverklaring van het Nederlandse deel van EP 159 en verklaring voor recht van niet-inbreuk op EP 159 met betrekking tot de door SPG verhandelde machine Pike, een en ander met veroordeling van Dover in de proceskosten als bedoeld in artikel 1019h Rv1 alsmede de nakosten ex artikel 237 lid 4 Rv. Tijdens het pleidooi heeft zij verduidelijkt dat bedoeld is om ook de verklaring voor recht te beperken tot EP 159 NL.

Dover

Dover is onderdeel van de Dover groep, een groep van wereldwijd opererende ondernemingen met het hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Sinds 2014 maakt MS Printing Solutions S.r.l.  deel uit van de Dover groep. MS is al jaren actief op het gebied van textiel en grafische druk. Dover was tot 19 juli 2016 houdster van Europees octrooi EP 2 643 159 voor ‘Digital Printing and Finishing Method for Fabrics and the Like’ (EP 159 of het octrooi). Zij heeft het octrooi op 19 juli 2016 overgedragen aan MS, die sindsdien houdster is van EP 159. Dover trad in deze procedure (mede) op namens MS.

Lees hier de uitspraak van de rechtbank in Den Haag.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.