Signnieuws

De Pure Digital Show die in 2018 in Amsterdam plaatsvindt, wordt enthousiast ondersteund door een aantal toonaangevende namen op het gebied van printtechnologie. Het is een nieuw printevenement voor de creatieve industrie.

De ondersteuning komt onder meer van HP, Canon, Felix Schoeller, Mimaki, Tonejet en Sihl, en door organisaties zoals Si’bon, IGI en DGI. De beurs vindt plaats van 17 tot en met 19 april 2018 in de RAI in Amsterdam.

Potentieel

Volgens Frazer Chesterman, medeoprichter, vertegenwoordigt digitaal printen ook nu nog minder dan 3 procent van alle print. “Een gevolg van het feit dat de creatieve industrie het enorme potentieel van digitaal printen niet benut. Pure Digital biedt een forum en brandpunt om dit te verbeteren.”

Deelnemers

Hieronder enkele reacties van vertegenwoordigers van bedrijven die deze nieuwe beurs steunen.

Terry Raghunath, verantwoordelijk voor commerciële ontwikkeling voor Printed Decorative Applications bij HP: “De groeiende vraag naar digitale interieurdecoratie is een inspirerende trend waar HP met trots bij betrokken is. HP latextechnologie die inspeelt op de continue toename van zelfexpressie, productie in kleine oplages en afstemming op de wensen van de klant, geeft niet alleen ontwerpers de vrije hand, maar biedt creatieven onbegrensde mogelijkheden en zorgt voor enthousiaste klanten. We vinden Pure Digital een geweldig nieuw evenement dat de visie en een duidelijk doel heeft om de creatieve sector te inspireren, en HP vindt het fantastisch een vooraanstaande plaats op dit evenement in te nemen.”

Nieuw concept

Mathew Faulkner, Applications Development Senior Manager voor Graphics and Communications bij Canon Europe: “Canon zoekt altijd naar nieuwe manieren om een band te leggen met de creatieve en ontwerpende communities, ze te inspireren met de mogelijkheden van print en ze aan de allernieuwste innovatieve applicaties en technologieën te koppelen die zowel hun bedrijf als hun klanten kunnen ondersteunen. We zijn enthousiast over onze betrokkenheid bij The Pure Digital Show. Als een nieuw evenementconcept probeert het technologieaanbieders samen te brengen met printers en ontwerpers uit alle delen van de industrie, of ze nu voor merken of creatieve bureaus werken.”

Voorop lopen

David Radtke, Head of Group Marketing bij Sihl Gmbh: “Het is duidelijk dat de markt voor grootformaat graphics aan het veranderen is en in de meeste landen meer gestandaardiseerd wordt. De markt is volgens ons verzadigd en innovatie blijft uit. Daarom is het tijd om nieuwe kansen te onderzoeken. Dat is de reden waarom Sihl aan de Pure Digital Show meedoet: we begrijpen de noodzaak om qua creativiteit voorop te lopen door de mogelijkheden van digitaal printen voor groeimarkten zoals interieur te laten zien. Als meer sleutelfiguren in de creatieve industrie zich bewust waren van de toepassingen, zou volgens ons de vraag voor creatief digitaal printen toenemen wat de printmarkt meerwaarde en winst zou opleveren.”

Inspiratie

Ivan Lesmana, verantwoordelijk voor evenementen en marketing bij Mimaki Europe: “Innovatie staat centraal bij de toekomststrategie van Mimaki. We realiseren ons al vele jaren dat de volgende ontwikkelingsfase voor digitaal printen inhoudt dat een link met de creatieve industrie moet worden gemaakt en dat die industrie geïnspireerd moet worden door de mogelijkheden die digitaal printen biedt. Hoe meer de creatieve industrie de mogelijkheden verwelkomt, des te beter de ideeën en de winstgevendheid van digitaal printen. Hier ligt de waarde en dat is de reden waarom Mimaki met plezier deel uitmaakt van de eerste Pure Digital Show in Amsterdam. We verheugen ons erop nieuwe contacten te leggen en te tonen welke geweldige toepassingen met onze technologie mogelijk zijn.”

Webinar

De Pure Digital Show organiseert op 22 september een webinar gericht op digitaal behang en daarnaast worden meer initiatieven, conferenties en een reeks artikelen die de mogelijkheden van digitaal printen tonen gepland. Registreer u hier voor het webinar.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.