Signnieuws

FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van ruim 12.000 zzp'ers, reageert positief op de uitspraken van minister-president Balkenende over zzp'ers in het NRC Handelsblad. Hij geeft onder meer aan dat de circa 1 miljoen zzp 'ers in Nederland steun en een plaats in het sociaal-economische overleg verdienen.

FNV Zelfstandigen vraagt al geruime tijd om meer aandacht en erkenning voor de grote groep zzp'ers. Zo is het van groot belang dat zzp'ers inderdaad een plek krijgen in de overlegstructuren die van oudsher alleen tussen werkgevers en werknemers plaatsvinden.

Linde Gonggrijp, directeur FNV Zelfstandigen: "Er is een omkering van denken nodig die meer rekening houdt met de wens van mensen om zelf te beslissen over het eigen risicoprofiel en om voor een bestaan te kiezen als ondernemende zelfstandige vakman of -vrouw. De sociale partners – ook de FNV – zijn gewend om vooral vanuit collectieve arrangementen naar het individu te kijken. Wil je vasthouden aan de wijze waarop we onze sociale zekerheid financieren en organiseren, dan zie je in de groeiende groep zzp'ers een bedreiging voor het draagvlak van de sociale zekerheid. Vertrek je vanuit de wens tot zelfstandig vakmanschap van moderne burgers dan zie je een uitdaging om de sociale zekerheid anders te organiseren."

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.