Signnieuws

In de binnenstad van Amsterdam heeft StickerCompany een pop-up store van top tot teen voorzien van grootformaat stickers.

Deze opdracht kreeg StickerCompany van marketingcommunicatiebureau Speak Easy voor eindopdrachtgever Readly. Het volledige pand is hierbij voorzien van grootformaat stickers, geprint op Solvoprint Easy Dot matt, Solvoprint Performance Wall-Grip, en Solvoprint Glass Deco van Neschen, geleverd door Filmolux Benelux.

Pop-up store compleet voorzien van grootformaat stickers.

Digitalize Everything

Van 30 november tot 8 december bood de store genaamd ‘The Wonders of Readly’ het winkelend publiek de kans om offline kennis te maken met de diensten van Readly.

Het doel was om bezoekers een ‘In Real Life Experience’ van het digitale platform te geven onder de noemer van het thema ‘Digitalize Everything’. De store was een toegankelijk minimuseum, waar tegelijkertijd veel mogelijkheden waren voor bezoekers om hun ervaringen vast te leggen en te delen via social media.

StickerCompany

Het unieke ontwerp van de pop-up store is gemaakt door de designer van Speak Easy. De verschillende patronen en het opvallende kleurgebruik maakten een statement, waardoor de winkel niet te missen was. Voor de productie en montage werd StickerCompany uit Eindhoven ingeschakeld. Grofweg de enige echt harde eis die gesteld werd aan de opdracht, was dat álles moest worden vol geplakt.

StickerCompany tekende voor de productie en montage.

Materiaalkeuze

Voor de wanden en plafonds is Solvoprint Easy Dot matt van Neschen gebruikt. Deze folie is door de dot-belijming zeer eenvoudig en snel aan te brengen op diverse ondergronden. Bovendien kon de folie na afloop van de actie weer eenvoudig lijmvrij worden verwijderd.

Deze eigenschappen maakten Solvoprint Easy Dot matt het ideale materiaal voor deze opdracht. Tinus Kouwenberg, eigenaar van StickerCompany, vertelt: “Met name de snelheid en nauwkeurigheid waarmee het materiaal geplakt kon worden, gaf de doorslag. De hechting op de latex wanden was prima en ondanks de grote oppervlakken kon er relatief snel worden gewerkt. Ook de mdf-plafonds die lastig bovenhands moesten worden geplakt, waren geen echte uitdaging meer dankzij de Easy Dot folie.”

Plafonds, wanden, vloeren en ramen. Alles is beplakt met folie van Neschen.

Vloeren en ramen

De vloeren zijn voorzien van Neschen ’s Solvoprint Performance wall-grip. Het is een folie die uitstekend hecht op moeilijk te plakken ondergronden, in dit geval een betonnen vloer. Omdat de looptijd van de actie maar zo kort was, is de folie – ondanks de permanente belijming – nog steeds goed te verwijderen.

De ramen van het pand waren voorzien van Solvoprint Glass Deco etched glass folie. In dit geval is de folie volvlak geel geprint en werd het logo uitgespaard. Dat gaf een bijzondere gele lichtinval die past bij de algehele uitstraling van de winkel.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.