Signnieuws

Stickerkoning kan niet langer wachten op de Mimaki UCJV300-160, die vanaf januari 2018 verkrijgbaar is, en heeft leverancier Igepa gevraagd de UV-led inkjet printer vanuit Japan te laten invliegen.

Hiermee heeft Stickerkoning in Veldhoven de primeur over de eerste Mimaki UCJV300-160 UV-led printer in Nederland te beschikken.

Twee stuks

Eigenaar-directeur Ron Vermeulen: “Een jaar geleden zochten wij een UV-led rollenprinter met witfunctie. Mimaki heeft een machine op 3,2 meter breedte. Ook al was deze eigenlijk te breed voor ons, we hebben hem toch aangeschaft omdat er niets anders in de markt was. Nu komt Mimaki onverwachts met een super UV-led printer met wit op 1,6 meter. We hebben deze getest bij Igepa in Tiel en meteen twee stuks besteld.”

Dekwit

Vermeulen vervolgt: “Het unieke van deze machine is het dekwit. Dat is nog dekkender dan bij zeefdruk. Aangezien wij niet kunnen wachten tot eind januari 2018, heeft Igepa voorgesteld om er één in te laten vliegen vanuit Japan. Deze komt vrijdag 24 november al binnen.”

UV-led

Bij de nieuwe Mimaki UCJV300-160 inkjetprinter komen de afdrukken direct volledig droog uit de printer. “Daarna kunnen de prints direct worden afgewerkt, waardoor de productietijd 90% sneller is in vergelijking met printen met oplosmiddelen, die minimaal 24 uur moeten uitdampen”, vertelt Aaldrik Britstra, salesmanager bij Igepa Nederland.

De machine is geschikt om te printen op een grote verscheidenheid aan materialen voor toepassingen zoals banners, vlaggen en andere soft-signage, behang en zelfklevende folie. “Zelfs printen op (on)gecoate folie – die normaliter te gevoelig zijn voor oplosmiddel van solvent of de hoge temperaturen van latex –  zal met de Mimaki UCJV300-160 in combinatie met de UV-led inkt LUS 170 geen probleem zijn. Wat helemaal bijzonder is, is dat je deze inkt ook zonder problemen kunt gebruiken voor carwrappen. Het kritische punt ligt altijd bij het naföhnen, dit gaat met temperaturen tussen de 90 en 110 graden Celsius, en ook dit blijft fantastisch goed”, aldus Britstra. Overigens zijn de LUS 170 inkten van Mimaki Greenguard Gold gecertificeerd.

Stickers

De Mimaki UCJV300-160 beschikt over 2 printkoppen die minimale inktdruppels van 7 pl afvuren. De maximale resolutie is 1.200 dpi. De printsnelheden met CMYK zijn: Draft 26 m2/u, h-Production 16 m2/u, en h-HQ 8 m2/u.

Vermeulen: “De kracht van deze printer is de UV-inkt met led-droging, zodat er geen warmte meer op het materiaal komt. Lamineren is niet meer nodig. En de printer heeft een plotter aan boord om meteen te kunnen snijden en slitten. Wij gaan met de machine raamstickers dubbelzijdig op transparant printen. De mogelijkheid bestaat om in 4 lagen te printen: kleur, zwart, wit, kleur voor een day & night vision. Dat is niet een pre voor ons, maar wellicht komen er vragen uit de markt om dit te gaan verzorgen.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.