Signnieuws

Zijn stiefvader wees Nino Scheffer op de signbranche. Hij volgt komend schooljaar de opleiding Signspecialist en wil daarna aan de slag in de praktijk. Stiekem droomt hij, ooit, van een eigen signbedrijf.

Lichtreclames reviseren of een leuke plakklus, Nino Scheffer doet allebei met evenveel enthousiasme. (Foto’s: Ton Kastermans Fotografie)

Creatief bezig zijn, regelmatig echt de handen uit de mouwen steken en vooral niet teveel achter een bureau moeten zitten. In een notendop de wensen van Nino Scheffer (20) als het gaat om beroepskeuze. Zijn stiefvader Hans Verhoeve, eigenaar van Lichtreclame Industrie Dimension in Nijkerk, wees hem op de beroepsmogelijkheden in de signbranche.

Signspecialist

Ten tijde van het interview moet hij nog zijn laatste digitale examenopdrachten inleveren, maar Scheffer – woonachtig in Nijkerk – heeft er alle vertrouwen. Hij volgt de opleiding Allround Signmaker niveau 3 aan het Landstede MBO in Harderwijk en is voornemens komend schooljaar verder te gaan op niveau 4 om de opleiding Signspecialist te volgen.

Scheffer: “Ik ben een beetje voorzichtig om ver in de toekomst te kijken. Na mijn opleiding wil ik eerst zo’n vijf jaar werkervaring opdoen, maar daarna lijkt het me heel tof om een eigen signbedrijf te beginnen.”

Lees het hele interview met Nino Scheffer in Sign+ Magazine nr. 5-2021

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.