Signnieuws

In de eerste helft van 2013 vonden er wereldwijd 28 dodelijke ongevallen plaats waarbij mobiele hoogwerkers betrokken waren, aldus de ongevallendatabank van IPAF. Ten opzichte van 2012 is dit een stijging van maar liefst 65 procent.

600_hoogwerkerDe hoofdoorzaken van deze dodelijke ongevallen waren: kantelen (10), vallen van grote hoogte (9), beknelling (5), elektrocutie (3) en aanrijding met hoogwerkers (1). Bij dertien van de dodelijke ongevallen waren telescoophoogwerkers betrokken, bij 10 schaarliften en bij drie op chassis gemonteerde hoogwerkers. In twee gevallen was het machinetype onbekend. Twee van de ongevallen vonden plaats in Nederland.

Meer meldingen

De stijging van 65% ten opzichte van vorig jaar, is volgens IPAF waarschijnlijk te verklaren doordat er meer ongevallen werden gemeld, niet doordat er meer ongevallen plaatsvonden. Gezien het feit dat in totaal rond de miljoen hoogwerkers in gebruik zijn, stelt IPAF dat, hoewel elk dodelijk ongeval er een te veel is, de cijfers weerspiegelen dat hoogwerkermaterieel een veilige manier blijft om tijdelijk werk op grote hoogte uit te voeren.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.