Signnieuws

Street art museum Straat in Amsterdam lanceert de catalogus Quote from the Streets. Een boek in woord en beeld over de wereld van graffiti en street art.

Het boek deelt in bijna 300 pagina’s de verhalen en inspiratiebronnen van de betrokken kunstenaars achter de gelijknamige openingstentoonstelling, aangevuld met mooie foto’s.

Impact

Van Keith Haring tot Banksy, street art heeft de afgelopen jaren regelmatig de krantenkoppen gehaald. De impact van street art op kunst, mode, design, reclame en populaire cultuur is groter dan ooit tevoren. “Wij zijn er om deze geweldige kunstvorm een podium te geven, en voor alle kunstenaars die dat podium verdienen. Hier vertellen we de verhalen achter de werken, en met deze catalogus hopen wij onze bijdrage te leveren aan de continue legitimering van street art”, aldus David Roos, curator van museum Straat. Het boek is voor 29,95 euro verkrijgbaar in de museumshop.

Gesprekken

Vrijwel alle kunstwerken in de tentoonstelling zijn gemaakt op dezelfde plek als waar ze worden tentoongesteld. “Toen de kunstenaars hier op locatie bezig waren, hebben we van de gelegenheid gebruikgemaakt ze eens goed aan de tand te voelen. Dit vormde niet alleen de basis voor de labels bij de werken in ons museum; dankzij de catalogus heb je nu ook toegang tot de uitgebreidere versies van deze gesprekken”, aldus het museum op haar website.

De openingstentoonstelling toont meer dan 150 kunstwerken van ruim 140 kunstenaars met 32 verschillende nationaliteiten.

Museumprijs

Straat mocht in november tijdens de Remarkable Venue Awards in het Spaanse Sevilla de award voor Best Museum The Netherlands in ontvangst nemen. Een knappe prestatie voor een museum dat pas eind vorig jaar de deuren opende. Ook de award voor Best Hidden Gem The Netherlands ging naar het museum. De awards zijn een initiatief van ticketplatform Tiqets met als missie om cultuur toegankelijker te maken. De Best Museum award is gebaseerd op de recensies van bezoekers. Andere genomineerden in de categorie waren het Rijksmuseum, Nemo Science Museum en Fashion for Good Museum. De award voor Best Museum The Netherlands ging vorig jaar naar het Van Gogh Museum. 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.