Signnieuws

Gedurende twee weken rijden 500 streekbussen met grote landschapsfoto's op de zijkant. De winnende foto's van een wedstrijd die was uitgeschreven door de twaalf provinciale Landschapsorganisaties.

Eind mei startte de fotowedstrijd en de hele zomer kon iedereen, per provincie, zijn favoriete landschapsfoto inzenden en meedingen naar de prijzen. Dat leverde meer dan 3.600 inzendingen op. Iedere deelnemer ging voor de hoofdprijs: een landschapsfoto twee weken op de lokale bus.

Het doel van de Aktie is mensen te laten zien hoe mooi Nederland is en dat de natuur altijd dichtbij is. Iedereen kreeg de kans te laten zien welk natuurlandschap hem of haar raakte.

Maandag 21 september gaf minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het startsein aan één van de 500 streekbussen op het Malieveld in Den Haag. Tegelijk sloot ze hiermee een zeer succesvolle activiteit van de twaalf provinciale Landschappen af.


Landschap Noord-HollandFoto: Ritske Velstra

De twaalf hoofdprijswinnaars zijn te vinden op de website van de 12 Lanschappen. Hier zijn ook hyperlinks te vinden naar sites van de afzonderlijke provinciale landschappen. Velen publiceren hier nog meer ingezonden foto's.


It Fryske GeaFoto: Gina de Lange

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.