Signnieuws

Werkgevers zijn straks verplicht om beleid te voeren ter voorkoming van discriminatie bij werving en selectie. Doen ze dat niet, dan riskeren ze een boete. De Inspectie SZW krijgt hiervoor meer bevoegdheden.

De Inspectie SZW gaat hierop toezien en wordt bevoegd om bestuursrechtelijk op te treden op dit terrein als daar aanleiding voor is. Dat is nieuw. Staatssecretaris Tamara van Ark bereidt een wetswijziging voor.

Beoordelen op kwaliteiten

“Het is heel belangrijk dat een jongere die hard zijn best doet werk te krijgen, merkt dat het niet uitmaakt wat zijn achternaam is. En dat een zwangere vrouw niet met een smoesje een vast contract wordt geweigerd, terwijl zij goed functioneert. Mensen willen beoordeeld worden op hun kwaliteiten en dat recht hebben ze ook”, aldus Van Ark.

Handhaving

Van Ark wil effectiever op kunnen treden tegen arbeidsdiscriminatie en investeert daarom in het toezicht door de Inspectie SZW op het voorkomen en tegengaan ervan. Vooruitlopend op deze wetswijziging gaat de Inspectie komend jaar al verkennende inspecties doen bij werkgevers en intermediairs. De Inspectie zet het huidige toezicht op discriminatie op de werkplek, waaronder ook zwangerschapsdiscriminatie, onverminderd voort.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.