Signnieuws

Zo’n tien studenten van de signopleiding Niveau 4 aan het Nimeto in Utrecht hebben dinsdagavond hun examenwerk gepresenteerd aan hun familie en vrienden.

Familie en vrienden namen een kijkje bij de presentatie van de examenopdracht van de signstudenten (niveau 4) van Nimeto in Utrecht. Foto’s: Kim Rauwerdink en Sarawut Boonmoon.

Creativiteit

De studenten mochten voor hun eindexamenopdracht de signage bedenken én maken voor het festival Windows to the World, inclusief wayfinding door de stad en op het festivalterrein zelf. Ze konden hierbij gebruikmaken van alle communicatiemiddelen die zij dachten nodig te hebben. Het resultaat van hun creatieve werk werd dinsdagavond 4 juli in een van de lokalen op school gepresenteerd aan familie en vrienden.

Signbedrijven uitgenodigd

“Ik had ook de laatste stagebedrijven van de studenten uitgenodigd, evenals signbedrijven uit de omgeving. Helaas is er maar één bedrijf komen opdagen”, vertelt Kim Rauwerdink, bedrijfs- en stagecoördinator bij Nimeto. Ze vermoedt dat het tijdstip ongelukkig gekozen was. “De presentatie was ’s avonds van zes tot zeven uur. Precies de tijd van de files. Het bedrijf dat wel is komen opdagen, had een uur in de file gestaan. Dat is voor volgend jaar wel een punt van aandacht. Voor de signbedrijven is het wel een gemiste kans hoor, want als je toch op zoek bent naar personeel dan is dit een uitgelezen moment om te zien wat onze studenten allemaal kunnen en in een ongedwongen sfeer met ze in gesprek te raken.”

Combineren met andere niveaus

Ook denkt Rauwerdink dat het een goed idee is om aan het einde van volgend schooljaar de examenwerken van alle niveaus te presenteren. “Voor Niveau 2 en 3 doen we zoiets nog niet. Dan is het wel zo leuk dat alle examenkandidaten hun werk kunnen presenteren.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.