Signnieuws

Steffie Koop en Anne Martens, derde- en vierdejaars studenten Creative technologies bij SintLucas stonden afgelopen maand met hun lichtkunstproject op Glow! in Eindhoven. De projectie trok veel bekijks.

Foto: Sint Lucas

Koop: “Vanuit GLOW kregen wij de opdracht om een ontwerp te maken rondom het thema Living Colors. Vier studenten mochten een ontwerp maken en uit deze vier ontwerpen is het ontwerp Metropolight van Anne gekozen.”

Door middel van Kinects (sensoren) werden de silhouetten van bezoekers gemeten en weergegeven in de skyline van Eindhoven. De gebouwen waren te zien in felle kleuren en het project heeft de stad tijdens Glow in ‘Living Colors’ gezet. Wanneer er meerdere mensen voor de Kinect stonden, kwamen er ook kleine animaties tevoorschijn.

Interactief

“We moesten met veel dingen rekening houden. Zo moest het lichtkunstwerk interactief zijn, te bezichtigen zijn door vele mensen, laagdrempelig zijn en er moest geen uitleg nodig zijn”, vertelt Koop. Voor dit project moesten de studenten Creative technologies ook veel samenwerken met studenten van andere opleidingen. Zo hebben de studenten van de opleiding Podium- en evenemententechniek gezorgd voor de op- en afbouw van het lichtkunstproject.

Bekijk hier het filmpje van Glow! waarin ook het Metropolight project te zien is.

Koop: “Vaardigheden die wij tijdens de lessen leren, hebben wij door middel van dit project in de praktijk kunnen toepassen. Hierbij kun je denken aan coderen, het vormgeven van animaties, creatief denken, problemen oplossen, organiseren en initiatief nemen.”

Bron: Sint Lucas

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.