Signnieuws

Kleine bedrijven nemen nog onvoldoende maatregelen tegen cyberdreigingen. Reden voor het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, om de pilot subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ te introduceren.

Kleine bedrijven nemen nog onvoldoende maatregelen tegen cyberdreigingen.

Dit subsidiepotje moet kleinere ondernemers aanzetten tot het nemen van cybersecuritymaatregelen. Hieronder vallen bijvoorbeeld het inrichten van back-ups, een wachtwoordmanager en het laten uitvoeren van een risico-inventarisatie.

Drie ton

Het DTC stelt in totaal drie ton beschikbaar voor deze pilot. De subsidie bedraagt 50 procent van de kosten die een IT-dienstverlener rekent, met een maximum van €1.250 per aanvrager. Bedrijven kunnen éénmalig een beroep doen op deze subsidieregeling.

Het DTC zal de pilot evalueren en bepalen of en op welke manier voortzetting (met een hoger budget) van de subsidiemodule zal plaatsvinden.

Tot 1 november

Het aanvragen kan nog tot 1 november 2023, 17.00 uur. Het beschikbare budget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen totdat het subsidiebudget is uitgeput. De subsidie geldt voor kleine bedrijven tot en met 50 werknemers en een jaaromzet van maximaal € 10 miljoen. De regeling staat ook open voor zzp’ers.

“Ondernemers zijn druk met ondernemen. Cybersecurity staat vaak niet bovenaan de prioriteitenlijst. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat kleine ondernemers geen doelwit zijn, want de realiteit is anders. Graag stimuleren we kleine ondernemers om nú in actie te komen en snel de belangrijkste cybermaatregelen te treffen. Want met een paar eenvoudige ingrepen maak je de kans dat je het volgende slachtoffer wordt echt kleiner. Laat deze subsidie het laatste zetje zijn om vandaag nog in actie te komen.”

Michel Verhagen, manager van DTC.

Drie stappen

De eerste stap is om te weten waar de cyberveiligheid van jouw bedrijf nog tekortschiet. Met de CyberVeilig Check maak je binnen tien minuten jouw eigen actielijst (PDF) met te nemen cybermaatregelen. De tweede stap is het benaderen van een leverancier van IT-beveiligingsdiensten die kan ondersteunen bij één of meer maatregelen van de actielijst. De laatste stap bestaat uit de aanvraag van de subsidie en het uploaden van de actielijst en offerte(s) bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.