Signnieuws

Substrate Bank, een online B2B-industrieplatform, brengt fabrikanten van printmedia en hun gebruikers samen. Dit moet het zoeken naar printmaterialen sneller, eenvoudiger en transparanter maken.

Het online platform Substrate Bank voor digitale printmedia is opgericht door DIPA Global. Marco Stevens, Sales & Marketing directeur van DIPA Global: “Het snelle zoeken dat wij allen kennen van Bol.com, maar dan op een specifiek B2B-platform voor printmaterialen.”

Eenvoudig zoeken

Gebruikers van het platform kunnen eenvoudig naar nieuwe substraten zoeken met behulp van branchespecifieke zoekcriteria. Na registratie kan rechtstreeks contact worden gelegd met de fabrikant (bijvoorbeeld om samples op te vragen). Maar er is bijvoorbeeld ook informatie te vinden over printinstellingen en distributeurs.

“Er worden steeds meer printmaterialen voorgeschreven op specificatie vanwege nieuwe regelgeving en vereisten op het gebied van duurzaamheid. Voornamelijk door de grote internationale merken en retailers. Hiervoor is digitale productinformatie uit betrouwbare bronnen nodig. Liefst op één plek verzameld. Substrate Bank maakt dit mogelijk”, aldus Stevens.

Meer fabrikanten

In de beginfase heeft het platform de volgende merken mogen verwelkomen: Contra Vision, Xanita, DESARDI, Digital Magnetics, Neenah, Dreamscape wallcovering en Re-board Technology. Stevens verwacht dat in de komen fase meer fabrikanten aanhaken.

In Sign+ Magazine nummer 2-2021 een uitgebreid interview met Stevens over dit initiatief.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Duurzamer produceren?

Wilt u duurzamer produceren, maar weet u niet hoe te beginnen?
Volg onze online kennissessie 'Duurzaam omschakelen met verwisselbare media''.
Een initiatief van PIXIA B.V. i.s.m. Sign+ Magazine, Probo.nl en Van As.

Woensdag 26 mei | Deelname is gratis