Signnieuws

Summa neemt het Italiaanse Valiani over. Het breidt hiermee zijn activiteiten in het vlakdbedsnijden verder uit. Beide bedrijven – die het nieuws op Fespa Global Print Expo in Berlijn aankondigden – blijven onder hun eigen naam en met de huidige managementteams opereren.

Geert Pierloot (l), managing director van Summa, en Nico Valiani (r), CEO van Valiani.

De bedrijven zijn verheugd om hun marktpositie te versterken en verdere groei te stimuleren, vooral in de verpakkingsmarkt. Valiani is een ontwikkelaar en fabrikant van kleine tot middelgrote vlakbedmachines en heeft een wereldwijd distributienetwerk. Bovendien heeft Valiani een uitgebreide geschiedenis op het gebied van het inlijsten van foto’s. Ze is ook een pionier in het omzetten van deze markt naar digitale oplossingen: het ontwerpen en snijden van karton en het aanbieden van passepartout-gereedschappen voor schuine sneden.

Innovaties

Hun aanpak heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf ook in andere markten is gegroeid. De recente Omnia autofeed stansmachine is een geautomatiseerde oplossing voor de golfkarton- en vouwkartonmarkt, terwijl de gloednieuwe Integra een afwerkingsproduct biedt voor de Sign & Display-markt.

Complementair

Nico Valiani, CEO en zoon van Franco, oprichter van het bedrijf, is enthousiast: “Wij zijn ervan overtuigd dat deel uitmaken van de Summa-groep onze groei zal versnellen en onze klanten veel meer mogelijkheden zal bieden.” “Onze productassortimenten zijn zeer complementair”, vult Christof Van Driessche, chief commercial officer bij Summa, aan. “Hoewel de meest populaire en aantrekkelijk geprijsde Summa F1612 flatbed-tafel een kleine en unieke voetafdruk heeft, zijn er nog steeds veel klanten die op zoek zijn naar kleinere, meer betaalbare betrouwbare oplossingen. De fusie is dan ook een spannende stap en beantwoordt aan de ambitie van Summa om haar aanwezigheid in andere markten te vergroten en onze positie in de verpakkings(karton)markt te versterken.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.