Signnieuws

Vanaf 18 december 2010 is de Beurs van Berlage tien weken lang het podium voor de reclamebranche. Als ode aan meer dan honderd jaar reclame in Nederland organiseert het ReclameArsenaal daar de tentoonstelling ‘ReclameKlassiekers. Nederland in de Reclame'.

De tentoonstelling laat de 150 belangrijkste en meest spraakmakende Nederlandse reclames zien uit de afgelopen honderd jaar. Door de ogen van de reclame wordt gekeken hoe Nederland zich heeft ontwikkeld. De ReclameKlassiekers worden in hun eigen tijd geplaatst en naar het heden vertaald. Denk aan de verkiezing van het Blue Band meisje in de jaren twintig, die wordt vergeleken met huidige talentenshows zoals Idols.

Colleges
De tentoonstelling is onderverdeeld in verschillende periodes en thema's. Het geheel wordt tot leven gebracht met bioscoop- en televisiereclames, tijdsfragmenten, origineel materiaal en een groot aantal verassende activiteiten. De tentoonstelling is samengesteld door reclamehistoricus Wilbert Schreurs en Neerlandicus Herman Pleij. Als onderdeel van de tentoonstelling worden dagelijks om 15.30 uur voor het publiek gratis toegankelijke colleges gegeven.

ReclameKlassiekers is een initiatief van het ReclameArsenaal en een vervolg op de tentoonstelling ‘Reclamehelden', die in 2000 bijna 70.000 bezoekers trok. ReclameKlassiekers is van 18 december tot en met 27 februari elke dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.