Signnieuws

Was de firma TerVeen in Geleen aanvankelijk vooral bekend om zijn emaille platen en nummerplaten, tegenwoordig wijst TerVeen op talloze manieren de weg. In de afgelopen 75 jaar is TerVeen uitgegroeid tot een full service bedrijf op het gebied van communicatieve bewegwijzering.

Stempels, stickers, reclamezuilen, autobeletteringen, lichtbakken, bewegwijzeringen en verkeersborden behoren tot het assortiment van de firma TerVeen. Met een vakkundig team van 21 medewerkers worden borden, gevelplaten en nog veel meer vaak op maat gemaakte producten, vervaardigd van de meest uiteenlopende materialen en met diverse technieken (graveren, laseren, zeefdrukken, digiaal printen et cetera).

Velen worden de weg gewezen door creaties van TerVeen. Van de digitale informatieborden in Weert, de panoramaborden in Landgraaf, de bewegwijzering in Nationaal Park Maasduinen tot de informatieopstelling van het Blotevoetenpad in Brunssum. Of neem de Koempelroute, slijtvast aangebracht op trottoirtegels, in Geleen.

Bewegwijzering
In de wereld van bewegwijzering volgen de (technische) ontwikkelingen elkaar snel op. Om het allernieuwste op dit gebied te kunnen bieden, heeft TerVeen in augustus 2008 een vlakbed/rol naar rol grootformaatprinter met UV inktjettechnologie aangeschaft. Hiermee kan rechtstreeks op harde en flexibele materialen worden geprint, zoals folie, aluminium, zeildoek, glas en RVS.

In het 75-ste verjaardagsjaar heeft TerVeen nog volop plannen waaronder een nieuwe look voor het bedrijfspand, een restyling van de showroom en een nieuwe website aldus de nieuwe vestigingsmanager, Sonja Pijpers.

Historie
In 1934 startte de heer Ter Veen met de verkoop van emaille naamplaten. In Geleen was de Staatsmijn Maurits gestart en het nieuwe gemeentehuis midden in een weidelandschap gerealiseerd. Geleen groeide en TerVeen groeide mee. In de plaats waar de fabricage van kunststof steeds belangrijker werd maakte TerVeen in 1957 de eerste kunststof nummerplaten. Ook werd toen gestart met het vervaardigen van acrylaat platen met opgeplakte letters. In de 60er jaren vond verdere uitbreiding plaats met de aanschaf van graveermachines en werd de nieuwbouw (productiehal met kantoren) aan de Industrieweg in Geleen een feit. In de jaren '70 werd het bedrijf verder uitgebreid met onder andere een zeefdrukkerij.

Sinds 1991 is TerVeen zusterbedrijf van de Vermolen Groep, waarmee het productengamma is uitgebreid met verkeersborden, wegbebakening en straatmeubilair. Daartoe was opnieuw nieuwbouw nodig en dus werd verhuisd naar de huidige locatie aan de Tomeikerweg in Geleen. In 1998 werd het bedrijf ISO 9001-gecertificeerd.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.