Signnieuws

Letterschilder Teunis Spits lanceerde dit voorjaar een nieuw initiatief: The Sign Painter Sessions. Co-creatie tussen muzikant en signpainter. Het levert leuke online content op en het is tevens een effectieve marketingtool.

Broer Feenstra, adjunct-hoofdredacteur bij Eisma’s Schildersblad, wijdde er een blog aan: “Schilderen een saai vak? Nee, ik denk juist dat er veel saaiere beroepen bestaan. Naast het al jarenlang schrijven over (nieuwe) ontwikkelingen in de mooie en gevarieerde schildersbranche kom ik ook regelmatig leuke, kleinschalige, nieuwe initiatieven in de sector tegen. Een mooi voorbeeld is The Sign Painter Sessions van letterschilder Teunis Spits.”

Future Relics

Spits werkte in het verleden jarenlang als programmeur bij poppodium Iduna in Drachten. Tegenwoordig is hij onder de bedrijfsnaam Future Relics succesvol als zelfstandig letterschilder en signpainter. Zijn grote liefde voor muziek probeert hij, als de kans zich voordoet, te combineren met zijn beroep. Dat heeft geresulteerd in een nieuw concept dat hij muzikanten sinds kort aanbiedt: The Sign Painter Sessions.

Hoe werkt het? Simpel, je komt als artiest met je instrument in de shop/werkplaats van Spits te Drachten. Hij schildert hier vervolgens naam van de muzikant, de naam van de band of een pinstripe op en laat dit filmen. Als wederdienst speelt de muzikant  een nummer en Spits neemt ook dit op. Daarna maakt hij van beeld en geluid een filmpje dat hij online zet (zie voorbeeld hieronder).

Uniek instrument

“Zo heb je als muzikant een uniek instrument, ik heb de wereld wat mooier kunnen maken en bovendien kunnen genieten van de muziek”, stelt Spits. Bovendien maakt hij dankzij de filmpjes mooie reclame voor zijn bedrijf. Diverse muzikanten gingen inmiddels met hem in zee. Het plan is om maandelijks een Sign Painter Session-sessie te doen in zijn atelier/werkplaats.

Broer Feenstra is benieuwd hoeveel muzikanten zijn initiatief gaan omarmen. “Wellicht duiken straks ‘legendes’ zoals George Kooymans, Eddie van Halen, Eric Clapton, Keith Richards, Ry cooder, Richie Sambora, The Edge, Slash, Joe Bonamassa, Harry Sacksioni, Jan Akkerman, e.a. in Drachten op. Dan heb je pas goede reclame!”

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.