Signnieuws

Tijdens Sign & Print Expo 2022, eind maart in Evenementhal Gorinchem, worden voor het eerst de World Wrap Masters Netherlands gehouden. Dit als onderdeel van ‘The Wrap Zone’ die in samenwerking met Fespa Nederland wordt gerealiseerd.

Op zoek naar de ‘beste wrapper van Nederland’ tijdens World Wrap Masters Netherlands.

In ‘The Wrap Zone’ komt van alles aan bod wat met het wrappen van folie heeft te maken. Bezoekers aan Sign & Print Expo, die op 22, 23 en 24 maart 2022 plaatsvindt, krijgen in deze zone een indruk van de brede scope van dit vakgebied. Daarnaast barst daar op de woensdag de strijd los om de titel ‘beste wrapper van Nederland’.

‘Dutch edition’

“We zijn enorm trots dat het goede contact met Fespa Nederland ertoe heeft geleid dat we samen de ‘Dutch edition’ gaan organiseren van de World Wrap Masters. Samen met partners en leden van Fespa Nederland start deze Nederlandse competitie. De winnaars zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens Fespa Global Print Expo 2022 in Berlijn”, aldus Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Marcom/Content bij beursorganisator Easyfairs.

Finale op woensdag

De finale van de World Wrap Masters (WWM) Netherlands wordt op woensdag 23 maart gehouden. De winnende deelnemers komen daarbij in aanmerking voor deelname aan de World Wrap Masters Europe 2022 in Berlijn. Tijdens speciale voorrondes worden de deelnemers voor de finale aan dit prestigieuze evenement gekozen. Inschrijven kan vanaf 3 februari en tot 1 maart. Meer informatie volgt binnenkort.

Deze competitie neemt dus een prominente plek in op Sign & Print Expo 2022. Op de beurs wordt een WWM-arena gebouwd waar deze ‘experience’ plaatsvindt. Dit wrapevent, op initiatief van Fespa Nederland, wordt mede mogelijk gemaakt door de Fespa Nederland partners: HP, Igepa en Zünd Benelux. Voor deze eerste editie van de Nederlandse wrapcompetitie treedt Dennis de Haan van Appcademy op als juryvoorzitter.

‘The Wrap Zone’

Op de twee andere beursdagen van Sign & Print Expo 2022 worden in ‘The Wrap Zone’ demonstraties gegeven over het vakmanschap van foliemontage en worden de vele mogelijkheden getoond van wrapfolie op diverse objecten en kun je uitleg krijgen van professionals. Om dit wrapevent mogelijk te maken, werkt Fespa Nederland samen met enkele leden, waaronder de wrapopleidingsorganisatie Appcademy. Voor de organisatie en ondersteuning tijdens de beursdagen met foliewraptechnieken wordt verder samengewerkt met Van der Pol Reclame, Vermeulen & Vermeulen en Omnimark.

Impressie van ‘The Wrap Zone’ tijdens Sign & Print Expo in maart in Evenementenhal Gorinchem.

Eduard Hoogendijk, directeur Fespa Nederland, licht toe: “Fespa Nederland is er voor elk bedrijf dat actief is binnen de print- en signindustrie. Ook de carwrappers en montagebedrijven maken deel uit van onze industrie. Het met folie ‘inpakken’ van voertuigen, treinen, bussen en gebouwen, maar ook meubilair en andere objecten, zal steeds meer toenemen en dat is een vak apart.” Niet alleen vanuit een decoratief aspect, maar ook vanuit een duurzaamheidsaspect biedt folietoepassing een breed scala aan oplossingen.

De fysieke editie van Sign & Print Expo staat gepland op 22, 23 & 24 maart 2022. Deze editie vindt plaats in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie en/of updates bekijk www.signprintexpo.nl

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.