Signnieuws

Nederlanders zijn over het algemeen best tevreden over hun werk, dat ze gemiddeld waarderen met een 7. Ze willen gezond blijven en goed presteren. Slecht functionerende collega’s vormen de grootse irritatie.

Slecht functionerende collega’s vormen de grootste irritatie.

Niet alleen slecht functionerende collega’s zitten bij Nederlanders in de irritatiezone. Op de tweede plaats vinden ‘we’ het behoorlijk ergerlijk wanneer werkapparatuur technische storingen vertoont. Te veel overleg en administratieve werkzaamheden maakt de top 3 compleet, meldt HR-adviesbureau Mercer.

Werkdruk geen issue

Opmerkelijk genoeg komen stress of te hoge werkdruk niet in deze top 3 voor. Sterker nog, het merendeel (74%) van de ondervraagden uit het onderzoek geeft aan goed om te kunnen gaan met werkdruk. Voor twee derde geldt dit ook voor het kunnen omgaan met spanning.

Positieve blik

De meerderheid van de medewerkers (60,2%) verwacht binnen de komende 10 jaar grote veranderingen op het werk, zoals technologische veranderingen en reorganisaties. Ondanks deze verwachting geeft 65% van de ondervraagde medewerkers aan niet binnen 10 jaar van werkgever te veranderen.

Gezond op werk

Nederlanders zijn het er met 84% massaal over eens dat het belangrijk is om gezond te zijn en goed te functioneren bij onze werkgevers. 77% ziet het realiseren hiervan als gezamenlijke inspanning van zowel werkgever als werknemer. Aan de kant van bedrijven worden vooral flexibele werktijden en het faciliteren van opleiding en ontwikkeling genoemd om hier aan bij te dragen. Medewerkers zorgen op hun beurt voor een gezonde levensstijl, die bestaat uit sporten en gezond eten.

Onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd onder 420 werkende Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar en betreft mannen en vrouwen in loondienst bij bedrijven vanaf 50 werknemers. De medewerkers is gevraagd hoe zij hun werk en welzijn beoordelen. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Novio Research. Het volledige rapport is hier te downloaden.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.