Signnieuws

Speciaal voor de jaarlijkse Nato Tiger Meet onderging de Triumph Tiger 1050 motorfiets van Mark Engelen een ware metamorfose. Zijn 2-jarig troetelkind draagt nu de unieke kleuren van dit evenement. Geen airbrush, maar zelfklevende folie.

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 september 2009 vond op de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel de Internationale Tiger Meet plaats. Een jaarlijks wederkerend event dat beurtelings door elk NAVO-lid wordt georganiseerd en waarbij elk squadron zich moet bewijzen in verschillende disciplines.

Goed doel
De Triumph Tiger was de hele week te zien op de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel. Achteraf zal Mark Engelen zijn 115 paarden, na 35.000 kilometers op de teller eventueel schenken aan het nieuwe KB Air Museum, dit als blijvende herinnering. Of hij zou kunnen geveild worden, waarvan een deel van de opbrengst aan één van de goede doelen zou geschonken worden, die de basis KB ondersteunt.

Mark Engelen, gepassioneerd door motorrijden én luchtvaart, heeft hier een goede reden voor: "Zelf ben ik helicopterpiloot en als jonge gast trok ik dikwijls naar de startbaan van KB. Zelf heb ik al onvergetelijke vluchten gedaan met de Concorde, DC-3 Dacota, Junkers Ju-52 en zéér binnenkort met de P-51 Mustang ‘Old Crow'." En zo is in de loop der jaren een hechte band ontstaan met het Tiger-squadron van 31. Zijn motto: Fly like a Tiger…! – Ride like a Tiger…!

 

Zelfklevende folie
Alvorens de Triumph Tiger in een nieuw kleedje te steken, werden de nodige onderdelen gedemonteerd om ze te bekleven met een zwarte matte folie: een huzarenstukje want geen enkel onderdeel is 100 procent vlak. Na de montage werden de overige versieringen aangebracht. De tijgerstrepen en de ‘footprints' werden in zwarte glanzende folie uitgevoerd. Hierdoor kreeg het geheel een aparte dimensie. Het ontwerp en uitvoering waren van de hand van Nozzle i.s.m. Ngin, beiden uit Genk. Motorshop Limburg, verdeler van Triumph, nam de logistiek voor zijn rekening.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.