Signnieuws

Trotec presenteert verschillende grootformaat laser cutter oplossingen tijdens Fespa 2018 in Berlijn, waaronder een lasersysteem voor soft signage applicaties.

Fespa 2018 vindt plaats van 15 t/m 18 mei 2018 in Messe Berlin, waar Trotec te vinden is in hal 1.1, stand B28.

Soft signage

Het hoogtepunt op die stand is het volledig geautomatiseerde lasersysteem SP4000C voor soft signage applicaties, zoals banners, vlaggen of lichtboxen met een maximale rolbreedte van 3,210 mm. De laserstraal smelt het materiaal tijdens het snijden en dit resulteert in schone, perfect gesealde randen zonder rafels.

 

Dankzij het contactloze en gereedschapsloze proces, kunnen zelfs elastische materialen betrouwbaar en zonder vervorming worden gesneden. Door een geautomatiseerde oplossing te combineren met hoge snijsnelheden en extreme nauwkeurigheid kunnen hoge productievolumes worden geproduceerd. De grootformaat laser kan flexibel worden geconfigureerd rond een transportband met feeder en uitlaadtafel – afhankelijk van de gewenste workflow, aldus Trotec.

Lasersnijden

De lasermachines van de SP serie van Trotec zijn geschikt voor veeleisende snijapplicaties, bijvoorbeeld het lasersnijden van acryl, hout of karton. Dankzij het open ontwerp van de V-vormige body is de SP2000 met een werkgebied van 1.68 x 2.51 meter toegankelijk van alle vier zijdes. De grotere variant, de SP3000, heeft een werkgebied van 2.2 x 3.2 meter.

Markeren en graveren

Daarnaast presenteert Trotec de populaire flexx lasermachines voor maximale flexibiliteit. De vlakbed lasers van de flexx serie zijn uitgerust met een CO2 en een fiber laserbron. De twee laserbronnen kunnen worden geactiveerd zonder handmatige wisseling van de laserbron, lens of focus. Praktisch alles kan gemarkeerd en gegraveerd worden met dit lasersysteem: van kunststoffen of hout tot glas of metaal, zelfs werkstukken met gecombineerde materialen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.