Signnieuws

Texo Trade Services (TTS), specialist in transfer printmedia en groot formaat bedrukbaar textiel, start Rootring Papier uit Utrecht door onder de handelsnaam Rootring Paper & Converting.

Rootring is al vijftig jaar gespecialiseerd in het wikkelen, snijden en omrollen van allerhande papiersoorten. Deze stap maakt het mogelijk voor TTS om sneller te kunnen anticiperen op de vraag van de klant.

Samen met TTS heeft Rootring geïnvesteerd in een tweede 320 centimeter brede papierwikkelaar.

Rootring Papier

Met een modern machinepark en een verwerkingscapaciteit van rollen tot en met een breedte van 370 centimeter en 6.000 kilogram per rol, neemt Rootring Papier een unieke positie in bij de papiergroothandel en -fabrieken. Uniek in Europa zijn de papierzaag om moederrollen papier te zagen en de 370 centimeter brede wikkelaar.

Samen met TTS heeft Rootring geïnvesteerd in een tweede 320 centimeter brede papierwikkelaar om een nog snellere service te kunnen bieden. Het bedrijf werd in 1969 in Amsterdam-Oost opgericht door de broers Dik en Gerard Rootring. Inmiddels is Liz Rootring de derde generatie die aan het roer staat en als managing director blijft staan van Rootring Paper & Converting.

Alternatief voor plastic

Rootring Paper & Converting staat erom bekend dat zij papier, zowel op rol als op vel, op elk gewenst formaat kan verwerken. Liz Rootring: “Onze grootste kracht is dat wij het gebruik van papier in plaats van plastic of andere materialen in vrijwel elk productieproces passend kunnen maken. En daarmee – samen met onze klanten – een enorme bijdrage leveren aan het realiseren van de duurzame en circulaire klimaatdoeleinden.” 

Dienstverlening TTS

Voor TTS betekent deze stap een verdere verbetering van haar dienstverlening. Floris-Jan van den Heuvel, directeur van TTS: “Door deze stap borgen wij de dienstverlening van het wikkelen van papier tot 330 centimeter breed. Door zelf papier te kunnen wikkelen, kunnen wij sneller anticiperen op de vraag van onze klanten. Bovendien helpt het bij het verlagen van de kostprijs. De doorstart van Rootring Paper & Converting past binnen onze filosofie. Het vergroot onze meerwaarde voor klanten.”

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.