Signnieuws

Texo Trade Services (TTS) is de officiële partner van Monti Antonio geworden voor de Benelux. Monti Antonio is wereldwijd marktleider van kalanders en vlakbedpersen voor sublimatietransfer.

De samenwerking biedt afnemers een compleet pakket: industrieel gebouwde machines die gebruikmaken van de media van TTS, bestaande uit transfer- en beschermpapieren, stoffen en andere sublimatiesubstraten, zoals plaatmateriaal.

Sublimatietransfer
Sublimatie is de directe overgang van een stof van de vaste naar de gasvormige toestand. In de textiel- en signindustrie wordt sublimatie gebruikt voor het bedrukken van textiel en plaatmateriaal. Met ‘sublimatietransfer' wordt een vloeibare inkt in spiegelbeeld geprint op transferpapier. Nadat de print droog is, wordt de afbeelding met toevoeging van warmte en druk op de stof geplaatst en getransfereerd. De kleurstof in de inkt vergast (sublimeert) en trekt in de molecuulstructuur van de stof of polyester coating op het plaatmateriaal.

Direct sublimatie
Een andere veelgebruikte methode is ‘direct sublimatie'. Hierbij wordt de afbeelding direct op de stof geprint. De kleurstof ligt na het drogen op de stof en wordt met behulp van warmte in de polyesterstof gefixeerd. Bij direct sublimatie is de stof voorzien van een coating om de vloeibare inkt op zijn plek te houden totdat deze droog is.

Textiel en voorwerpen die door middel van sublimatie zijn bedrukt, zijn was- en krasbestendig. Ook hebben en houden ze een hoge kleurkracht, diepe zwarting en haarscherpe weergave.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.