Signnieuws

Effect Sign in Klaaswaal is al ruim 45 jaar actief. Maar de geschiedenis gaat verder terug, naar het lichtreclamebedrijf dat vader De Vries halverwege de vorige eeuw runde in hartje Rotterdam. Het ondernemersbloed zit in de genen. Het bedrijf in Klaaswaal wordt gerund door Jelle de Vries en zijn broer Hayo en begin dit jaar is ook Fleur, de dochter van Jelle, toegetreden tot de directie. “Wij zijn klaar voor de toekomst.”

Effect Sign

De spreekkamer bij Effect Sign in Klaaswaal ademt een rijke historie. Aan de wanden hangen lichtreclames uit recente en vervlogen tijden. In de hoek staat een grote vergeelde foto van het pand van ‘Hayo de Vries & Zn’ in hartje Rotterdam. “Het lichtreclamebedrijf van onze vader, dat hij in de jaren vijftig van de vorige eeuw begon”, vertelt Jelle de Vries (73). “En die zonen, dat zijn wij”, vult zijn broer Hayo (65) aan.

Deuren dicht door energiecrisis

Vanwege de energiecrisis in de jaren zeventig van de vorige eeuw, moest het bedrijf van hun vader de deuren sluiten. “Alle neonreclames moesten uit, die kentering heeft zijn bedrijf niet overleefd.” Jelle belandde in 1975, vrij onverwacht, toch weer in de lichtreclame. “Ik liep een ijssalon binnen waar een kapotte neonsign hing. Dus ik bood aan die te herstellen voor een klein prijsje. Al snel wisten andere ondernemers me ook te vinden. Dat was het begin van dit bedrijf.” Een jaar later werd broer Hayo binnengehaald, die met zijn elektrotechnische opleiding voor een mooie aanvulling zorgde. Effect Light was toen nog de naam, omdat ze veel verlichting voor discotheken verzorgden. Al vrij snel lag de focus op lichtreclame en werd de naam Effect Neon. Inmiddels is dit Effect Sign.

Lees het hele verhaal over Effect Sign in Sign+ Magazine nr. 6-2021

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.