Signnieuws

Epson brengt eind van dit jaar twee nieuwe grootformaatprinters op de markt. De SureColor SC-P7500 en de SC-P9500 bieden ‘uitzonderlijke kwaliteit’, aldus de fabrikant.

De Epson SureColor SC-P9500 (44 inch)

In december brengt Epson twee 12-kleurengrootformaatprinters op de markt met ‘het allerbreedste kleurenspectrum en een Pantone-dekking van 99%’, aldus de fabrikant.

Kunstenaars en fotografen

De SureColor SC-P7500 (24 inch) en de SC-P9500 (44 inch) zijn ontwikkeld voor kunstenaars en fotografen. ‘Ze bieden betrouwbare reproductie voor professionele proefdrukken en een snelle doorvoer voor het afdrukken van grote volumes. De twee grootformaatprinters zijn voorzien van de nieuw ontwikkelde UltraChrome Pro12-inktset met K3-technologie van Epson, waarmee de twee soorten zwart tegelijk worden afgedrukt. De printers beschikken ook over oranje, groen en violet, waardoor de gebruiker profiteert van een buitengewone kleuraccuraatheid. Deze twee modellen uit de P-serie zijn ontwikkeld voor verschillende doeleinden, zoals: professionele fotografen en de productie van kunstwerken én proefdrukken van verpakkingen en contrasten’, aldus het persbericht.

Printkoppen

‘De door Epson ontworpen printkoppen gebruiken, naast de 12-kleuren inktset, tot 800 spuitkoppen voor elke kleur, waarmee de plaatsing van inktpunten accuraat is en drukfouten worden voorkomen. De druksnelheid en kwaliteit is hoog dankzij de μTFP12-printkop met een resolutie van 300 dpi en 12 kanalen. Afbeeldingen worden daarnaast ook mooier door vloeiend kleurenverloop en precieze textuurreproducties. De diepe zwarttinten worden verkregen door middel van een overcoating-technologie voor het verbeteren van zwarttinten, waardoor de afgedrukte afbeeldingen nog opvallender en dramatischer ogen’, belooft Epson.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.