Signnieuws

Richtlijnen voor lay-outs zijn moeilijk te onthouden, maar met Type Tricks: Layout Design van Sofie Beier hoef je ze niet allemaal uit je hoofd te kennen. Het is het tweede deel uit een trilogie van deze professor aan de Royal Danish Academy, waar ze hoofd is van het onderzoeksteam Center for Visibility Design.

Toegankelijk

Type Tricks: Layout Design is het vervolg op Type Tricks. Het boek, van uitgeverij BIS publishers, behandelt zowel de belangrijkste typografische regels als de onderliggende structuur van het werkproces in lay-out design. In een mooi formaat en in een gemakkelijk toegankelijke stijl presenteert Beier de verschillende stadia van het werken met typografie. De verzameling regels biedt meer dan tweehonderd tips voor het maken van leesbare lay-outs en settings voor typografie. Het boek gaat over verschillende onderwerpen in typografie voor zowel gedrukte als digitale media: van letterafstand, alinea-einden, tekstaanpassing, nadruk en hiërarchie tot rastersystemen.

Lay-outrichtlijnen zijn moeilijk te onthouden, maar met dit boek hoef je ze niet allemaal uit je hoofd te kennen. Het formaat is klein en handig, dus je kunt het altijd bij de hand hebben als je de regels moet controleren. Het boek kost rond de 16 euro en is verkrijgbaar in verschillende boekwinkels.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.