Signnieuws

Dr. John Warnock en dr. Charles (Chuck) Geschke, medeoprichters van Adobe Systems Incorporated, hebben de Ipex 2010 ‘Champions in Print' award gekregen. Een eerbetoon voor hun uitvinding van Adobe PostScript.

Volgens de jury heeft de uitvinding van de PostScript technologie een revolutie veroorzaakt in desktop publishing; met deze programmeertechniek werd een totaal nieuwe benadering van printen van tekst en afbeeldingen op papier mogelijk. Apparaatonafhankelijk.

Adobe Systems

 

 

 

 

 

Geschke en Warnock ontmoetten elkaar eind jaren zeventig bij Xerox Palo Alto Research Centre. In 1982 richtten ze samen Adobe Systems Incorporated op. Al snel lanceerden zij PostScript waarmee het mogelijk werd content van een computerfile, zoals het verscheen op het beeldscherm, exact te printen op papier. Inclusief alle meegegeven formats, grafische afbeeldingen en fonts. Een revolutie!

Voortbordurend op dit succes zouden later nog aansprekende producten als Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Acrobat en Portable Document Format (PDF) worden ontwikkeld.

Nomineren
In de aanloop naar Ipex 2010, dat van 18 t/m 25 mei in NEC, Birmingham (Verenigd Koninkrijk) wordt gehouden, zullen tien ‘Champions' worden benoemd. De eerste drie waren Indigo oprichter en industrie pionier Benny Landa, J.K Rowling, auteur van de Harry Potter bestsellers en professor Frank Romano van de Rochester Institute of Technology.

Iedereen kan een persoon nomineren voor de volgende ‘Champions in Print' award, door een formulier in te vullen op: www.ipex.org/cip.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.