Signnieuws

Printing Wonderland, The Wrap Zone, Theater, TYYYPoëzie, Scriptorium en White Gallery. Enkele ‘meesterwerken’ die te zien zijn tijdens de komende Sign & Print Expo in Gorinchem. Benieuwd wat ze inhouden? Kom zelf kijken en laat je inspireren!

TYYYPoëzie, Scriptorium en White Gallery worden opgezet in samenwerking met Graphic Matters. “We laten graag zien welke creatieve ideeën kunstenaars hebben voor toepassingen uit de sign- en print industrie”, aldus Dennis Elbers, director van Graphic Matters.

Registreren voor de fysieke editie van Sign & Print Expo, die plaatsvindt op 22, 23 en 24 maart 2022, kan via deze link. Gebruik bij de registratie code 9510 voor gratis toegang tot de beurs.

Bij de vraag waarom Sign & Print Expo relevant is voor culturele exposities antwoordt Elbers: “We werken bij de realisatie van onze kunstprojecten veel samen met uiteenlopende leveranciers en producenten in de sign- en print industrie. Ze helpen ons bijzondere wensen en ideeën van kunstenaars uit te voeren. Aanwezigheid tijdens Sign & Print Expo stelt ons, naast het tonen van de meesterwerken, in staat kennis te maken met potentiële leveranciers én inspiratie op te doen vanuit nieuwe toepassingen.”

TYYYPoëzie is een ontmoeting

Geïnspireerd door het beroemde werk ‘Bezette Stad’, het eerste multimediale kunstwerk ter wereld, zal de reizende tentoonstelling TYYYPoëzie tijdens Sign & Print Expo neerstrijken in Evenementenhal Gorinchem. Een bijzondere expositie waarbij typografen en woordkunstenaars nauw samenwerkten om beide disciplines samen te brengen in experimentele beeldgedichten. De kunstwerken vormen een reizende installatie die verschillende locaties aandoet in Nederland en Vlaanderen.

Scriptorium voor digitaal handschrift

Gebruik een pen, kwast, marker, ganzenveer of ander schrijfgerei om jouw handschrift te digitaliseren. “Een scriptorium is normaal gesproken een ruimte in een klooster waar monniken teksten en boeken overschreven. Waar informatie toegankelijk maken tegenwoordig het werk is van grafische ontwerpers, ontwikkelden monniken de handschriften en leesteksten om teksten begrijpelijk te maken. Bezoekers van ons event kunnen hier hun handschrift omzetten in een font en later downloaden”, aldus Rowdy van den Nieuwehuizen, Head of Content & Marcom van Sign & Print Expo.

White Gallery en museumshop

Tijdens Sign & Print Expo wordt een uniek museumstuk gecreëerd samen met de bezoekers, die uitvoering geven aan een artistiek script. Het betreft een White Gallery, bestaande uit een wit canvas. Spandex  levert verschillende folies waarop bezoekers, onder leiding van Graphic Matters, een uniek kunstwerk zullen creëren. Tevens wordt er op de bovenverdieping van Sign & Print Expo een Museumshop gerealiseerd vanuit een Italiaanse driewieler, de Piaggio Ape.

Printing Wonderland op Next Level

Op deze Next Level is ook Printing Wonderland, de 400 vierkante meter grote printexperience van Probo, te vinden. Met deze ‘experience’ wil Probo de printprofessionals een podium geven. Nieuwsgierig naar deze ervaring?

Aanmelden Printing Wonderland
Omdat de print-experience speciaal en exclusief voor printprofessionals is (eindklanten mogen alleen samen met een professional naar binnen), is registratie vooraf noodzakelijk. Meld je aan via deze link, dan krijg je toegangsbandjes opgestuurd.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.