Signnieuws

VIGC, het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie, brengt een belangrijke update uit van haar VIGC Live Preflight Profielen voor Adobe InDesign. Het volledige pakket is gratis beschikbaar.

De update is een antwoord op feedback van gebruikers, integreert nieuwe features van InDesign CS5 en voegt profielen toe voor de verpakkingsindustrie. Het volledige pakket is geheel gratis beschikbaar. Fouten voorkomen in de ontwerpfase is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Succesvol
"De lancering van onze VIGC Live Preflight Profielen voor Adobe InDesign CS4 – iets meer dan een jaar geleden – kreeg veel aandacht en werd zeer positief onthaald. Meer dan 5000 mensen bezochten onze website voor meer informatie, en een groot aantal daarvan hebben het complete pakket gedownload. Een enquête onder de gebruikers leerde ons dat wie de VIGC Live Preflight Profielen heeft geïmplementeerd in zijn workflow daar echt gelukkig mee is. Meer dan 40% van de ondervraagden heeft dankzij de VIGC-profielen – waarschijnlijk zeer dure – fouten kunnen voorkomen", zegt Eddy Hagen, directeur en trendwatcher van het VIGC.

Update
Met de lancering van Adobe Creative Suite 5 waren de profielen echter aan een herziening toe. "De extra toegevoegde checks verwijzen naar – soms echt wel interessante – nieuwe features in Adobe InDesign CS5", verduidelijkt Didier Haazen, senior consultant en verantwoordelijke voor de VIGC Live Preflight Profielen.

"Je kan bijvoorbeeld het onderschrift bij een foto aanvullen met de metadata van die foto. Heel interessant voor b.v. copyrightinformatie, die nu gewoon uit de metadata van het gelinkte beeld kan gehaald worden. Adobe implementeerde niet enkel deze nieuwe ‘live caption' functionaliteit, maar voegde er ook een check voor toe: als de ‘live caption' functie de vereiste informatie niet kan terugvinden in de metadata, zal de Live Preflight een foutmelding geven. Een ander voorbeeld is de mogelijkheid om meerdere paginaformaten in één document te gebruiken – ook daarvoor is er een controle toegevoegd."

Gratis downloaden
Een compleet pakket met daarin de VIGC Live Preflight Profielen, enkele Tutorial Files en een overzicht van de verschillende controlepunten kan gedownload worden van de VIGC-website via https://www.vigc.be/standaard-preflight-profielen/. Het pakket bevat verder informatie om te bepalen welk Live Preflight Profiel best wordt gebruikt voor welk type van job.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.