Signnieuws

SI’BON heeft vlak voor het zomerreces het landelijk onderzoek uurtarieven in de signsector afgerond. Gemiddeld zijn de prijzen voor montage in drie jaar tijd 10 procent gestegen, aldus de brancheorganisatie.

Veel prijzen zijn in het afgelopen jaar fors gestegen, maar hoe heeft dat het uurtarief beïnvloed? Het vorige onderzoek van brancheorganisatie SI’BON naar de uurtarieven dateert van 2019 en kende een uurtarief van gemiddeld € 55,- voor montage binnen en € 56,- voor montage buiten. Dat ligt nu medio 2022 respectievelijk op € 61,- en € 62,- per uur, aldus SI’BON. Een gemiddelde verhoging van 10 procent in drie jaar tijd.

Kanttekening

SI’BON maakt nog wel een kanttekening voor diegenen die naar aanleiding van dit onderzoek de tarieven willen aanpassen. De weergegeven tarieven zijn een gemiddelde; elk bedrijf dat met een laag uurtarief werkt, beïnvloedt het gepubliceerde uurtarief dus op negatieve wijze. Men kan dus verantwoord kiezen voor een iets hoger uurtarief dan vermeld in de tabel, adviseert SI’BON.

Lidbedrijven van SI’BON hebben namelijk toegang tot de gemiddeld gehanteerde uurtarieven in de signsector voor ontwerp en montage uitgesplitst per provincie.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.