Signnieuws

De uurtarieven van de meeste zzp’ers zijn afgelopen jaar gestegen. Met name in de laatste helft van dit jaar.

Vooral beroepen in de bouw profiteren van de krapte op de arbeidsmarkt en kunnen een hoger tarief bedingen. Ook in andere branches zoals de medische, juridische en financiële branches is er groei waar te nemen.

Prijzen & Tarievengids

Dit blijkt uit de tarievenenquête die continu wordt gehouden door de redactie van de Prijzen & Tarievengids 2019. In de nieuwe gids zijn de prijzen met 1 tot 2 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. De redactie van de Prijzen & Tarievengids houdt de tarieven van zelfstandigen en freelancers ruim 15 jaar bij en ziet trends.

Uurtarief berekenen

De Prijzen & Tarievengids 2019 bevat tarieven van 170 beroepen. Samen met de 5 verschillende methodes om een uurtarief te berekenen of te bepalen, kan elke freelancer of ondernemer zijn of haar tarief berekenen of vergelijken. Daarnaast is de gids uitgebreid met informatie over andere zaken die op de factuur komen te staan, zoals reiskosten, reistijd vergadertijd en andere zaken die worden gedeclareerd. Daarnaast is de gids een hulpmiddel om de prijs van hun producten te bepalen.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.