Signnieuws

De vakbeurs Digitaal in Hardenberg, die gepland stond voor 15, 16 en 17 september 2009, gaat niet door. Reden is onvoldoende belangstelling vanuit potentiële standhouders, aldus beursorganisator Jan Siegers.

De Vakbeurs Digitaal, die in 2007 voor het eerst en laatst plaatsvond, was gericht op digitale technieken in de grafische sector. Dit jaar zou de beurs verder uitgebouwd worden tot de vakbeurs voor mediacreatie en -productie, maar dat ging niet lukken. "Het moest niet een tweede grafische of signbeurs worden. We wilden onder meer ook de markt van digitale fotografie erbij betrekken, maar vonden daar onvoldoende belangstelling", aldus Siegers.

De beurs telde in 2007 veertig standhouders. Daar wilde de organisatie met deze editie in 2009 in ieder geval niet onder zitten. Met op het moment rond de 25 potentiële standhouders, inclusief toezeggingen, is deze week het besluit genomen de beurs niet door te laten gaan. "De vijver was behoorlijk leeggevist. Dan moet je een beslissing nemen."

Toekomst
Siegers geeft aan zich te beraden op de toekomst van deze vakbeurs en uit te zoeken of er voldoende behoefte is om toch nog eens een vakbeurs Digitaal te organiseren.

De in de planning staande Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign, op 9, 10 en 11 februari 2010 in Hardenberg, lopen geen gevaar, benadrukt Siegers. "Ondanks de economische ontwikkelingen, is het animo voor deze beurs groot." Siegers verwacht uit te komen op rond de 250 standhouders, meer dan het aantal (235) dat dit jaar in februari op de Grafische Vakbeurs in Gorinchem een plek had. "Mede door de aparte signhal zal hier sprake zijn van groei, wat het aantal standhouders betreft in ieder geval."

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.