Signnieuws

UnetoVNI

De ‘Vakdag leds in lichtreclame’, georganiseerd door de Vakgroep Lichtreclame van Uneto-VNI, vindt dit jaar plaats op 12 november 2013. Als bijzondere locatie is deze keer gekozen voor Piet Hein Eek in Eindhoven.

Pand-Piet_Hein_EekInsteek van deze middag is dat lichtreclamebedrijven diverse inzichten in de technische (on)mogelijkheden van leds en daarbij horende producten krijgen gepresenteerd. De uiteindelijke doelstelling is de kwaliteit in de branche te bestendigen of te verbeteren naar een nog hoger niveau, aldus Rob Nolte, Voorzitter van Vakgroep Lichtreclame van Uneto-VNI.

Ook niet-leden

Deze middag staat open voor de medewerkers van zowel leden van de Vakgroep Lichtreclame, als voor niet-aangesloten lichtreclamebedrijven, signbedrijven of andere geïnteresseerden. Aan bedrijven die niet zijn aangesloten bij de Vakgroep Lichtreclame, wordt een bijdrage van € 50,- p.p. in rekening gebracht. De dag vindt plaats op een bijzondere locatie: Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 30 te Eindhoven. Aanmelden kan via t.heemskerk@uneto-vni.nl

LED-Vakdag-2012

Duurtesten

Volgend op de succesvolle vakdagen die de vakgroep in 2009, 2010 en 2012 heeft georganiseerd, zal ook dit jaar de nadruk liggen op de vergelijking van de verschillende ledsystemen. Zoals afgesproken zijn er duurtesten gedaan met de destijds gepresenteerde systemen. De meetresultaten daarvan zullen op 12 november worden gepresenteerd.

Daarnaast zullen die dag de resultaten van een nieuwe meetsessie met 9 systemen worden getoond en gepresenteerd, nu uitgevoerd in dubbelzijdige lichtbakken.

Duurzaamheidsonderzoek

In aanvulling op bovenstaande reguliere onderdelen is er ook ruimte voor Pre Consultants om de stand van zaken in het lopende duurzaamheidsonderzoek te presenteren. Tevens zal Piet Hein Eek, een internationaal bekende kunstenaar die ook als gastheer optreedt, een presentatie geven.

Kennismarkt

Ten slotte is er  een kennismarkt waarop alle leveranciers hun bedrijf en producten onder de aandacht kunnen brengen en specifiek kunnen ingaan op vragen. De Vakgroep Lichtreclame van Uneto-VNI organiseert de leddag namelijk in samenwerking met Overhuys Verlichting, IP Led, SloanLED Europe, Osram, Rivolta-Neon-LED, Verli, Signlandia, Lumitext en Koledo Professional LED Solutions. De testen worden ondersteund door Boxletters en Vink Kunststoffen door het beschikbaar stellen van materialen.

Rondleiding op Glow

GlowIn dezelfde week van de leddag is ook het jaarlijks terugkerende en internationaal bekende evenement Glow. De organisatie van de Ledvakdag biedt u een rondleiding met gids aan, inclusief georganiseerd vervoer, na afloop van de leddag naar dit evenement. De kosten hiervoor bedragen € 40,- p.p. Deze kosten gelden voor alle belangstellenden. Dit deel van het programma is onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen.

Programma

Het totale programma luidt als volgt:

 • 12.00 – 13.00: Ontvangst met koffie, thee en lunch op de kennismarkt
 • 13.00 – 13.10: Welkom door Ton van der Schoot, voorzitter Vakgroep Lichtreclame
 • 13.10 – 13.25: Introductie led-dag door dagvoorzitter Rob van Heur van Laborelec
 • 13.25 – 13.40: Dagvoorzitter Rob van Heur blikt terug op metingen 2009, 2010 en 2012
 • 13.40 – 14.30: Presentatie 5 nieuwe lichtbakken met Led o.l.v. Rob van Heur
 • 14.30 – 14.45: Pauze
 • 14.45 – 15.25: Presentatie 4 nieuwe lichtbakken met Led o.l.v. Rob van Heur
 • 15.25 – 15.40: Jorrit Leijting van Pre Consultant over duurzaamheidsonderzoek
 • 15.40 – 16.15: Discussie, conclusies en afsluiting
 • 16.15 – 16.45: Presentatie Piet Hein Eek
 • 16.45 – 18.30: Rondlopen in winkel, showroom en galerie Piet Hein Eek en borrel
 • 18.30 – 22.30: Glow-programma, alleen toegankelijk bij aanmelding

 

Inschrijven nieuwsbrief

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.