Signnieuws

De Vakdag Print & Sign noemt zichzelf het netwerkevenement voor de grafische en signindustrie. Dat netwerken gebeurde volop in NBC Nieuwegein afgelopen woensdag.

Keynote-spreker ex-Formule 1-coureur Robert Doornbos.

“Voor noviteiten moet je op de technologiebeurzen zijn, niet hier. Voor de contacten is dit de plek”, klonk het bij de stand van Canon. “Het is ons-kent-ons”, was iets verderop te horen bij Igepa. Bij Probo repte men van ‘zien en gezien worden’. Over de betekenis van de Vakdag Print & Sign waren ze het unaniem eens: een netwerkevenement. Precies dat wat het evenement beoogt te zijn. “Verwacht geen revoluties, maar toch is het absoluut goed hier te zijn”, vatte Marco Bos, medewerker Service en Sales van Probo, het samen.

Racesimulator

Het was voor de ruim vijftig print- en signgerelateerde bedrijven zaak zoveel mogelijk potentiële klanten naar de stand te lokken en ‘vast te houden’. Linda van Elk van Igepa bedacht wat dat betreft een schot in de roos met de Formule 1-racesimulator. “Ik ben enorme Max-fan. Een paar maanden geleden kreeg ik al groen licht voor dit idee in mijn organisatie, maar toen wist ik nog niet dat het motto van de Vakdag ‘Pak de pole position voor print’ zou zijn.” Racen in de simulator – voor de snelste van de dag was er een Max Verstappen-shirt te winnen – bleek een slim lokkertje dat Igepa de mogelijkheid gaf om het nieuwe 24Hello-leveringssysteem uit de doeken te doen. 

Sprekers

Daarnaast staat de vakdag al een paar jaar bekend om de inspirerende sprekers. Eduard Hoogendijk van PPP Nederland: “Voor mij is dat een van de belangrijkste redenen om naar dit evenement uit te kijken. Je kunt altijd wel wat leren van deze sprekers.” De ‘keynote-sprekers’ waren dit jaar ex-Formule 1-coureur Robert Doornbos – hij vertelde vermakelijk over de racewereld en ondernemerschap – én Wouter Haan van Simian, die onder andere vertelde waarom hij de Landa S10P verkoos boven bijvoorbeeld een HP Indigo. 

Aan het eind van de Vakdag concludeerden zo’n 1.500 bezoekers dat het geen noodzakelijke, maar wel nuttige pitstop was.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.