Signnieuws

De beurs Viscom in Düsseldorf beleeft vandaag zijn laatste dag. De driedaagse beurs vindt plaats in combinatie met de beurzen PSI en Promotex. Op Viscom is veel plek ingeruimd voor het ambacht van signmaker en het demonstreren van technieken en toepassingen.

Viscom, PSI en Promotex gelijktijdig in Messe Düsseldorf. Foto: Messe Viscom Düsseldorf.

Het contrast tussen de drie beurzen is groot. Waar je bij PSI in vier beurshallen in de gangpaden bijna struikelt over de bezoekers, zijn bezoekers op Viscom een stuk schaarser. Deze beurs voor visuele communicatie is gesitueerd in hal 12, met ruime gangpaden en had – met wat inschuiven – ook wel in een halve hal gepast. De beursorganisatie heeft wel zijn best gedaan om er een praktische beurs van te maken, gevuld met belevingsroutes.

T-shirts

Een deel van de hal is ingericht voor het printen of borduren van T-shirts. Bezoekers konden daar een eigen shirt ontwerpen en via een geautomiseerd systeem van Smake elke volgende stap volgen en kijken hoe het proces en de verschillende machines werken. Van het ontwerp, tot productie, afwerking en verspreiding.

Toepassingen

Centraal in de hal is een kapperszaak ingericht, waar bezoekers terecht kunnen om hun kapsel of baard bij te laten werken. De buitenzijde van de ‘Barber Shop’ wordt tijdens de beurs door signmakers onder handen genomen en voorzien van raamfolie, signpaintings en lichtreclame.

Een kapperszaak centraal in de Viscomhal, waar de buitenkant door signmakers onder handen wordt genomen tijdens de beurs.

Werkplaats

Daar omheen is een ‘signwerkplaats’ ingericht waar signmakers van het online platform Signforum24 tips en trucs geven en laten zien hoe zij werken. Een van hen, Martin Gerhardts, licht het concept toe: “We werken hier met de nieuwste machines en materialen. Van een plotter van Graphtec tot printers van Mutoh en Roland en een lasermachine van Epilog, en met folie van Aslan en behang van Erfurt. Hier lopen echter geen verkopers van die merken rond. Wij werken met negen vakmensen en laten zien wat we kunnen maken met die machines en materialen. In een testruimte kunnen bezoekers zelf met de materialen aan de slag. Het gaat ons om het uitwisselen van kennis over toepassingen; hiermee willen we de beurs meer toepassingsgericht maken in plaats van machine- of verkoopgericht.”

Signpainter Frank Chaki laat zijn werk zien in de ‘signwerkplaats’. Foto: Messe Viscom Düsseldorf

Stands

De 150 exposanten op Viscom omvatten grotendeels bekende namen uit de branche. Zij laten een deel van hun nieuwe producten zien, van printers tot afwerkapparatuur en van folie tot presentatiesystemen en gereedschappen. Bezoekers die daarnaast geïnteresseerd zijn in relatiegeschenken en textiel, kunnen terecht in de andere hallen. Een grote variëteit aan relatiegeschenken is daar te vinden, waarbij dit jaar veel nadruk wordt gelegd op duurzaamheid.

Roland DG toont zijn nieuwe IU-1000F grootformaat UV-vlakbedprinter. Foto: Messe Viscom Düsseldorf .

Viscom, PSI en Promotex zijn donderdag 9 januari nog te bezoeken tot 18 uur in Messe Düsseldorf.

In Sign+ Magazine nummer 1 volgt een uitgebreid verslag van de beurzen.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.