Signnieuws

Half maart is Evenementenhal Gorinchem drie dagen lang het domein van Sign & Print Expo 2023. Een vakbeurs met circa honderd standhouders en tal van (rand)activiteiten op en rond de beursvloer. Zo zetten GSOB, KVGO, VIGC, Techniek Nederland en Fespa Nederland hun expertise in en delen kennis. Veel activiteiten haken in op het thema ‘De Stad van Visuele Communicatie’.

Rowdy van den Nieuwenhuizen en Roos Ouwerkerk bij de roltrap midden in de beurshal naar Next Level, waar enkele side-events plaatsvinden: “We zijn blij dat door de samenwerkingen met onze partners, een uitbreiding van een beursbezoek aan Sign & Print Expo mogelijk is.” (C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto: Robert Vos

Op 14, 15 en 16 maart vindt in Evenementenhal Gorinchem Sign & Print Expo 2023 plaats. Gedurende het event zijn er bijeenkomsten, competities, een exclusief congres en kennissessies gericht op actuele uitdagingen op het gebied van visuele communicatie. Een goede voorbereiding is het halve werk; zorg dat je als bezoeker optimaal kan profiteren van de aanwezige kennis en productinnovaties.

Print in de toekomst

De Grafimedia Studiegroep (GSOB) viert haar 100-jarig bestaan en zal op de eerste beursdag (14 maart) kort terugkijken, maar voornamelijk inzoomen op ‘Print in de toekomst’. Maar ook thema’s als ‘Impact creëren’ en ‘Hoe kom je uit de onbalans van geld, mensen, duurzaamheid, energie en kosten/baten?’ staan die dinsdag centraal in het Theater op de beursvloer.

Theater op de beursvloer van Sign & Print Expo in 2019. Deze editie zal is het Theater onderdeel van de ‘Stad van Visuele Communicatie’.

Op woensdag 15 maart praten experts bezoekers bij over ‘Digitaal & Design’ en ‘Hoe innoveer je met technologie, markt, mensen en applicaties?’. De laatste dag staat dan in het teken van ‘Focus op de toekomst – De optimale klant – En personeelsbeleving’.

Peter Luit gaat aan het eind van de eerste twee beursdagen live met ondernemers en experts in gesprek over het huidige speelveld, maar brengt ook in kaart hoe je kunt innoveren. Gesprekspartners zijn o.a. Marco Aarnink, founder van Print.com en Alex Wiersma, Board Advisor van BMC Media. Het gehele programma is terug te vinden op de website van Sign & Print Expo.

World Wrap Masters Netherlands

Op 15 maart vinden, onder auspiciën van Fespa Nederland, voor de tweede keer de World Wrap Masters Netherlands plaats op beursvloer, deze keer in een zogenoemde Wrap Garage. De winnaar wacht naast eeuwige roem ook de mogelijkheid tot deelname aan de mondiale finale tijdens Fespa Global Print Expo in München.

De finale van de World Wrap Masters Netherlands is op woensdag 15 maart.

Verduurzaming

KVGO sluit op de derde beursdag (16 maart) het theater af met een visie op duurzaamheid en energiereductie. “De uitdaging in de hele sector ligt met name in het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Sign & Print Expo is de uitgelezen kans om als ondernemer te worden bijgepraat over dit uiterst actuele thema, op een event waar je toch al aanwezig hoort te zijn”, aldus Gijs Vermeulen, beleidsadviseur verduurzaming bij KVGO.

Het Circulair Stadspark in het hart van de beurs sluit hier helemaal op aan. Hier worden uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit geadresseerd, verschillende oplossingen getoond en best practices gedeeld. “Zodat bezoekers echt inspiratie kunnen opdoen”, aldus Roos Ouwerkerk, marketingcoördinator van Sign & Print Expo. Niet alleen bekende initiatieven, zoals Sign Again en ReVink, maar ook (nog) onbekende spelers worden voor het voetlicht gebracht.

Twee side-events

Naast deze elementen op de beursvloer vinden er een tweetal side-events plaats: Benelux Online Print Event (BOPE) en een bijeenkomst Neontechniek van de vakgroep SignTechniek van Techniek Nederland. Tijdens deze laatste bijeenkomst wordt, naast de laatste ontwikkelingen in het proces, ook gekeken naar installatie van neon en praktische toepassingen, ook in de kunstwereld. Deelname aan deze twee side-events kan worden gecombineerd met een bezoek aan Sign & Print Expo. Let op: voor beide bijeenkomsten moet men zich wel apart aanmelden!

Als side-event vindt woensdag 15 maart in Evenementenhal Gorinchem de Studiedag Neontechniek plaats.

Samenwerking

“We zijn blij dat door de samenwerkingen met onze partners een uitbreiding van een beursbezoek aan Sign & Print Expo mogelijk is. Dit biedt een kans voor de bezoekers om meer focus te leggen op specialisaties in de industrie”, aldus Ouwerkerk.

Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Event van Easyfairs, vult aan. “Het geeft ons de gelegenheid om het huidige concept futureproof te maken. Hoe we dit gaan doen, presenteren we in maart tijdens het event, maar een van die pijlers zal zich toespitsen op digital signage.” De toekomst van visuele communicatie ligt deels bij Digital out of Home (DooH) en dit zal nu al op de beursvloer tot uiting komen in een samenwerking van Easyfairs met HEREweHOLO, meldt Ouwerkerk. “Hun holografische boxen worden ingezet om bezoekers persoonlijk welkom te heten en van informatie te voorzien.”

Bezoekersinformatie
Sign & Print Expo 2023 is een driedaags event van 14 t/m 16 maart 2023.

Locatie:
Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2, 4207HZ Gorinchem

Openingstijden:
Dinsdag 14 maart – 13:00 tot 21:00 uur
Woensdag 15 maart – 13:00 tot 21:00 uur
Donderdag 16 maart – 10:00 tot 17:00 uur

Toegang:

Toegang voor de beurs is gratis, mits men zich voorregistreert via deze link.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.