Signnieuws

De eerste twee jaar ben je als werkgever verplicht het salaris van een zieke werknemer grotendeels, minimaal 70%, door te betalen. Dat is vaak lastig. Nieuwe maatregelen moeten dit gemakkelijker maken.

Als mkb’er kan het lastig zijn een zieke werknemer twee jaar lang loon te moeten blijven betalen. Met nieuwe maatregelen wordt dit nu makkelijker, duidelijker en goedkoper. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), werkgeversorganisaties en verzekeraars maakten hier afspraken over.

Veel kleine werkgevers vinden de verplichtingen rond de loondoorbetaling niet naar verhouding.

Verplichtingen

Veel kleine werkgevers vinden de verplichtingen rond de loondoorbetaling niet naar verhouding. De meesten hebben een, niet-verplichte, verzuimverzekering: 75% van de bedrijven met minder dan 7 werknemers en 85% van de bedrijven met tussen 7 en 15 werknemers. Maar er is twijfel of alles goed geregeld is als een werknemer langdurig ziek is. Ondernemers vinden dit een risico, waardoor ze werknemers niet zo snel een vast contract aanbieden.

MKB-verzuim-ontzorg-verzekering

Per 1 januari 2020 komt er een speciale MKB-verzuim-ontzorg-verzekering, die de ondernemer optimaal moet ondersteunen. Deze verzekering vangt het financiële risico op en helpt bij de verplichtingen en taken van de loondoorbetaling bij ziekte. Het wordt een commerciële verzekering. De hoogte van de premies is nog niet bekend.

De overheid trekt 450 miljoen euro uit voor tegemoetkoming in de kosten van loondoorbetaling. Dit geld is vooral bedoeld voor kleine werkgevers in het mkb. Het gaat per werkgever om een bedrag van 1.100 euro per jaar dat kan worden gebruikt voor de MKB-verzuim-ontzorg-verzekering.

Medisch advies bedrijfsarts

Daarnaast wordt per 1 januari 2021 het medisch advies van de bedrijfsarts bij de toets op re-integratie-inspanningen leidend. Dit advies is de basis voor het re-integratietraject dat je als werkgever samen met je werknemer organiseert. De overheid investeert 10 miljoen euro in kwaliteitsverbetering. Doel is het medisch advies van de bedrijfsarts en het medisch oordeel van de verzekeringsarts te baseren op dezelfde uitgangspunten.

Meer transparantie UWV

De transparantie rondom loondoorbetaling gaat verbeteren. Voor kleine werkgevers moet het duidelijk zijn waar UWV je op beoordeelt bij de re-integratie van je zieke werknemer.

Meer grip op re-integratie

Als werkgever krijg je meer grip op het zogenoemde ‘tweede spoor’. Je werknemer keert dan niet terug bij jouw bedrijf, maar gaat bij een andere werkgever aan de slag. De medewerker krijgt daarbij een grotere rol. Er komen ook experimenten die re-integratie bij een andere werkgever gemakkelijker maken.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.